Haberler

Olimpiyat Madalyalı Sporcumuzdan Rektörümüze Ziyaret

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Okçuluk dalında tarihindeki ilk bronz madalyayı kazanan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Ulaş Berkim Tümer ağırladı.
12 Eylül 2024

Özkan Çiftinin 'Altın Eller'i Belgesel Oldu

Dünyadaki ilk kadavradan rahim naklini, Türkiye'deki ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Prof. Dr. Ömer Özkan'ın nakil süreçlerinde yaşadıkları 'Altın Eller' ismiyle belgesel oldu. Ulusal Belgesel Film kategorisinde ilk sekize giren 'Altın Eller' filmi Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak.
10 Eylül 2024

Akdeniz’in şefleri birinci oldu

Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Topluluğu öğrencileri Uluslararası Foodfest Antalya International University Competition’da hazırladıkları lezzetli tarifler ve dikkat çekici sunumlarıyla diğer üniversiteleri geride bırakarak birinci oldu.
10 Eylül 2024

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hekim adaylarına ilk ders

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılı ilk dersi yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Şenol ile Öğretim Üyelerinin ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete’nin de hazır bulunduğu derste Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri ilk derslerini Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan ve Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid’den aldılar.
10 Eylül 2024

Antalya Teknokent’te Take Off Girişimcilik Zirvesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ile Antalya Teknokent iş birliği kapsamında Take Off Girişimcilik Zirvesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
06 Eylül 2024

Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresine yoğun ilgi

Akdeniz Üniversitesi'nde psikoloji alanında lisansüstü eğitim gören öğrencileri, akademisyenleri ve alandaki profesyonelleri bir araya getiren Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
06 Eylül 2024

Akdeniz’in derinliklerinde 3600 yıllık hançer

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz liderliğinde Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarındaki 2019 yılından beri süren su altı kazılarında yaklaşık 3600 yıllık gümüş perçinli bir tunç hançer gün yüzüne çıkarıldı.
02 Eylül 2024