Haberler

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nden Eğlenceli Yaz Programı

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nin Yaz Programı ile çocuklar dolu dolu bir yaz geçirdiler. Çocuklar okulda matematik, bilim ve sanat odaklı programlar ve çeşitli atölyelerle bilgiyi keyifle öğrendiler.
27 Ağustos 2024

Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Ziraat Fakültesi

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, YKS sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi oldu. İki bölümde Türkiye genelinde birinci olurken, iki bölümde ise ikinci sırada yer aldı.
26 Ağustos 2024

Turizm Fakültesi; Türkiye’nin bir numarası

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2017 yılından itibaren ÖSYM-YKS sonuçlarına göre Türkiye’deki tüm turizm fakülteleri arasında tüm bölümleri ile birinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Fakülte, nitelikli turizm eğitimi ve üniversite-sektör iş birliği ile şehre, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlıyor.
23 Ağustos 2024

GSF yetenek sınavına 2 bin öğrenci başvurdu

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için özel yetenek sınavlarını gerçekleştirdi. Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde eğitim almak isteyen gençler, bu yıl da sınava büyük bir ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu sınavlar sonucunda 233 kişi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim görmeye başlayacak.
22 Ağustos 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan Mazbatasını aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yükseköğretim Kurulu’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.
21 Ağustos 2024

Rektörlüğünün ikinci dönemine alkışlarla başladı

Görev yaptığı dört yıl boyunca ortaya koyduğu vizyonu, hayata geçirdiği projeleri ile üniversiteyi önemli bir noktaya taşıyan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektörlük görevine yeniden atandı. Üniversite personelinin rektörlük girişinde alkışlarla karşıladığı Rektör Özkan, “Yeni dönemde çok daha fazla çalışacağız.” dedi.
16 Ağustos 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın Teşekkür Mesajı

Yükseköğretim Kurulu’nun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek tensipleri ile Üniversitemiz rektörlüğü görevine ikinci kez atanmış bulunuyorum. Bu onurlu görevi tekrar üstlenmekten büyük bir gurur duyuyor, duydukları güvenden ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve tüm Yükseköğretim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi arz ediyorum.
16 Ağustos 2024

Akdeniz Üniversitesi’ne 11 bin yeni öğrenci

Akdeniz Üniversitesi’nde YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans kontenjanları yüzde yüz doldu. Akdeniz Üniversitesi ailesine 11 bin 447 yeni öğrenci daha katıldı.
15 Ağustos 2024

Vahşi Doğanın Nadir Türleri Akdeniz’de Sergileniyor

Nisan ayında Antalya Kemer açıklarında, balıkçıların ağlarına takılan Yavru Mahmuzlu Camgöz Köpekbalığı (Squalus acanthias) Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi fuaye alanında sergilenmeye başladı.
14 Ağustos 2024

Antalya Teknokent’ten dört firma Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi arasında

Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması Bilişim 500'ün sonuçları açıklandı. Listeye göre Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent’ten dört firma Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi arasında yer aldı.
12 Ağustos 2024