Haberler

Göynük Mutfak Sanatları MYO Aşçılık Programı’na Tam Akreditasyon

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, yapılan değerlendirmelerin ardından tam akreditasyon almaya hak kazandı.
22 Aralık 2025

Akdeniz Üniversitesi’nde Kampüs Run Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Akdeniz Üniversitesi’nde “Kampüs Run” adlı koşu etkinliği düzenlendi. Üniversiteler bünyesinde gerçekleştirilen koşu yarışmaları arasında ilklerden olma özelliği taşıyan etkinlik, Tanıtım ve Organizasyon Topluluğu tarafından başarıyla organize edildi. Etkinlik kapsamında 210 öğrenci, Hukuk Fakültesi önünden başlayan, kampüs Batı Kapısı’ndan U dönüşü yapılarak beş turda tamamlanan 10 kilometrelik parkurda yarıştı.
22 Aralık 2025

Akdeniz Üniversitesi 18 Alanda Türkiye’nin İlk 20 Üniversitesi Arasında

Akdeniz Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda” 18 farklı göstergede Türkiye genelinde ilk 20 üniversite arasında yer alarak yükseköğretimdeki güçlü konumunu bir kez daha tescilledi.
22 Aralık 2025

Akdeniz Üniversitesi Öğrencisine RATEM’den Birincilik Ödülü

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gamze Bıçakçı, “RATEM Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışması – Aklıma Bir Fikir Geldi” kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde 95 üniversiteden 800’ün üzerinde projenin başvurduğu yarışmada Bıçakçı, Radyo Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görüldü.
22 Aralık 2025

Turizm Fakültesi’nde “Küçük Kalplerle Büyüyoruz” Paneli Gerçekleştirildi

Turizm Fakültesi tarafından “2025 Aile Yılı” kapsamında, Turizm Rehberliği Bölümü Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projesi çerçevesinde “Küçük Kalplerle Büyüyoruz” paneli düzenlendi. Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen ve Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen’in de katıldığı etkinlik, 19 Aralık 2025 tarihinde yapıldı.
22 Aralık 2025

Turizm Fakültesi’nde Gıda İsrafı ve Atık Yönetimi Paneli Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Gıda İsrafı ve Atığının Yönetilmesinde Profesyonel Yaklaşımlar ve İyi Uygulama Örnekleri” başlıklı panel düzenlendi. Panel, 16 Aralık 2025 tarihinde Fakülte bünyesinde gerçekleştirildi.
22 Aralık 2025

Gastronomi Öğrencileri İçin Ceket Giyme ve Bıçak Takdim Töreni Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri için “Ceket Giyme ve Bıçak Takdim Töreni” düzenlendi. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kendilerine eşlik edecek olan şef ceketlerini giymeleri ve mesleki yolculuklarının simgesi olan bıçaklarını almaları amacıyla gerçekleştirilen tören, 18 Aralık 2025 Perşembe günü Fakülte Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda yapıldı.
22 Aralık 2025

Tarlada “Sıfır Hata” Dönemi Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi, tarımda dijitalleşme ve akıllı tarım teknolojileri alanındaki eğitim altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda AGROTOD firması tarafından, Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü’ne uydu tabanlı Traktör Otomatik Dümenleme Sistemi hibe edildi. Sağlanan bu destekle, mühendis adaylarının güncel teknolojilerle sahaya dayalı eğitim alma imkânı önemli ölçüde artırıldı.
19 Aralık 2025

Hemşirelik Fakültesi Öğrencilerinin Dönüşümü Başlat, Dünyayı Yaşat Çağrısı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 3.sınıf öğrencileri tarafından Dönüşümü Başlat, Dünyayı Yaşat Projesi yürütüldü.
19 Aralık 2025

Dış Kaynaklı Proje Başarıları Ödüllendirildi

Akdeniz Üniversitesi’nde 2025 yılında dış kaynaklı proje yapan öğretim üyelerine teşekkür belgesi verildi.
19 Aralık 2025