Rektör Özkan, Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle görüştü

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erturgut, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fahriye Merdivenci, Doç. Dr. Tayfun Yörük karşıladı. Öğretim üyeleriyle düzenlenen toplantıda Dekan Erturgut fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

EN GENÇ FAKÜLTELER ARASINDA

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin en genç fakülteleri arasında yer aldığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “2016 yılında meslek yüksekokulundan fakülteye dönüşerek eğitim öğretim hayatına devam eden fakültemizde 6 bölüm yer alıyor. Üniversitemiz kampüsünde bulunan fakültemizde uygulamalı bilimler alanında öğretim üyelerimiz, öğrencilerimize eğitim vermeye devam ediyor. Üniversitemizle ve fakültelerimizle yaptığımız ortak çalışmalarla yeni eğitim öğretim döneminde daha verimli nasıl çalışabiliriz, istişarelerinde bulunabiliriz konularını konuşuyoruz. Sizlerin ve öğrencilerimizin fakülteye katmış oldukları değerlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Özkan öğretim üyeleriyle yaptığı sohbetin ardından öğrencilerle de bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi. Rektör Özkan öğrencilerin isteklerinin çözüme ulaştırılmasını rica etti.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :27.09.2024 17:29:21
Son güncelleme : 27.09.2024 17:30:24