Fen Fakültesi'nde Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Fen Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Fakültelerden düzenlenen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları Fen Fakültesi ile devam etti. Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, dekan yardımcıları Doç. Dr. Füsun Yalçın, Doç. Dr. Orhan Ünal ve bölüm başkanları karşıladı. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alkan’ın fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdiği toplandı da öğretim üyeleri ile bilgi aktarımında bulunuldu.

İNSANLIK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dekan Alkan’ın sunumundan dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Fen Fakültemiz, Fen-Edebiyat Fakültesi olarak 1982 yılında başladığı eğitim-öğretime, fakültelerin 2010 yılında ayrılmasıyla Fen Fakültesi olarak devam ediyor. Üniversitemizle yaşıt bir fakültemizdeyiz. Alanında uzman öğretim üyelerimizle bir araya gelerek hem üniversitemiz hem de fakültelerimizle ilgili bilgi aktarımında bulunmak değer verdiğimiz bir süreç. Hem üniversitemiz hem de fakültelerimizin eğitim öğretime, araştırma ve geliştirme çalışmaları ile insanlık için faydalı çalışmalara var gücümüzle devam edeceğiz. Hem öğretim üyelerimizin hem öğrencilerimizin üniversitemiz ve fakültelerimiz için yapmış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Özkan, öğretim üyeleriyle görüşmesinin ardından Fen Fakültesi öğrencileriyle de bir araya gelerek yeni eğitim öğretim döneminin başarılarla geçmesi dileğinde bulundu. Rektör Özkan, öğrencilerden gelen talep ve isteklere ilişkin çözümlerin üretilmesi konusunda talimatlar verdi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :26.09.2024 13:21:26
Son güncelleme : 26.09.2024 13:21:45