Rektör Özkan, Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın fakülteleri ziyaret ederek gerçekleştirdiği Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları devem ediyor. Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Güçlü Şekercioğlu, Doç. Dr. Miray Dağyar karşıladı. Dekan Demirkaya’nın fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunumu ile başlayan toplantı da öğretim üyeleriyle Rektör Özkan bilgi paylaşımında bulundu.

GELECEK EĞİTİMLE ŞEKİLLENECEK

Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Eğitim Fakültemiz 1998 tarihinde kurulan 1999-2000 eğitim öğretim yılında lisans programlarına öğrenci almaya başlayan 25 yıllık fakültelerimiz arasında yer alıyor. Üniversitemizin varlık amacı eğitim öğretim, bu fakültemiz de Eğitim Fakültesi olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan ilkokul çocuklarımızı, lise ve lisans öğrencilerini eğitecek öğrencilerin mezun olduğu bir fakültemiz. Eğitimin her alanında yer alan gençlerimizi eğitmek ve geleceğe hazırlamak bizlerin birinci vazifeleri arasında yer alıyor. Gelecek eğitimle şekillenecek. Bu şekli verecek olan öğrencilerimize elimizde olan imkanlardan fazlasını vermemiz gerekiyor. Fakültelerimize ziyaretlerimizde elimizde olan imkanları daha verimli ve birlikte yaşama kültürü içerisinde nasıl kullanabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. Üniversitemize, fakültemize ve verdiğiniz eğitimle ülkemizin geleceğine yaptığınız ve yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ VE KANTİNDE SOHBET

Rektör Özkan öğretim üyeleri ile yaptığı fikir alışverişinin ardından öğrencilerle de bir araya gelerek onların fikirlerini dinledi. Rektör Özkan, öğrencilerden gelen talep ve isteklerin gerçekleştirilmesi hususunda talimat verdi.

Rektör Özkan öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldiği toplantıların ardından Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Üniversitesi’ni de ziyaret ederek Koordinatör Öğr. Gör. Sevinç Turkut’tan bilgiler aldı. Çocuk Üniversitesi’ni ziyaretinin ardından Rektör Özkan, Eğitim Fakültesi kantininde öğrencilerle bir süre sohbet etti.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :27.09.2024 16:18:58
Son güncelleme : 27.09.2024 16:19:16