Mühendislik Fakültesi Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Mühendislik Fakültesi’ne ziyaret düzenledi.

Fakülte bazlı yürütülen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, dekan yardımcıları Doç. Dr. Hamza Feza Carlak, Doç. Dr. Mehmet Torun karşıladı. Toplantının başında Dekan Prof. Dr. Ömer Halil Çolak fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

YAPAY ZEKA BÖLÜMÜYLE YENİ ÖĞRENCİLER

Mühendislik Fakültesi’nin 1998-1999 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretim hayatına başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Fakültemiz eski fakültelerimiz arasında yer alıyor. 25 yılı aşkın süredir eğitim öğretim hayatına devam eden fakültemiz bünyesinde bulunan 10 bölümde alanında uzman mühendisler yetiştirerek ülkemizin geleceğine katkı sağlıyor. En son açtığımız Yapay Zekâ Bölümüne de öğrencilerimiz bu sene başladılar. Mühendislik alanı güncel gelişmelerin ve değişimin yakalandığı yegâne alanlardan bir tanesi. Bu açıdan bizlerde güncelliği korumak adına fakültemizi ikinci kez ziyaret ediyoruz. Fakültelerde bulunan öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu toplantılarla birlikte yaşama kültürüne katkılar sağlayarak daha verimli nasıl olabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Mühendislik Fakültesine ve üniversitemiz yaşamına katkıda bulunan değerli öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

TUFAN ARACI TEKNOFEST’TE

Rektör Özkan, öğretim üyeleri ile yaptığı görüşmenin ardından öğrencilerle de bir araya gelerek talep ve isteklerini dinleyerek çözüm yolları üretilmesi için bilgi paylaşımında bulundu.

Rektör Özkan, toplantıların sonunda Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu tarafından yapılan Tufan Elektromobili inceledi ve fakülte önünde tur attı. Öğrenciler Tufan Elektromobilin Teknofest’te yarışacağını söyledi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :26.09.2024 13:15:40
Son güncelleme : 26.09.2024 13:16:10