Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye Zirvede

Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK koordinasyonunda Antalya’da düzenlenen ve 22 ülkeden 135 öğrencinin yarıştığı 28. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nın ödül törenine ev sahipliği yaptı. 11 Balkan ülkesi ve farklı coğrafyalardan 11 misafir ülkeden 135 öğrencinin katıldığı ve 22 ülkeden 135 öğrencinin yarıştığı Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye birinci oldu.
29 Haziran 2024

116 diş hekimi yemin ederek mezun oldu

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 116 öğrenci yemin ederek mesleğe adım attı.
28 Haziran 2024

Antalya Matematik Olimpiyatı’na yedi ülkeden katılım

Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Antalya Matematik Olimpiyatı’nın 28’incisinde Türkiye’nin yanı sıra 7 ülkeden 200’e yakın öğrenci yarıştı.
28 Haziran 2024

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 25. yıl dönümünü "Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi" ile taçlandırdı. Olbia Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi; geleneksel Türk sanatlarının derinliklerine bir yolculuk sunarak, öğrencilere hem klasik hem de çağdaş sanat tekniklerini kullanarak eserler yaratma fırsatı veriyor. Genç sanatçıların, değerli sanat formlarını modern yorumlarla birleştirerek, sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkardıkları sergi, halı, kilim, hat, tezhip, ebru, kat'ı çini ve minyatür gibi geleneksel sanat dallarının örneklerini bir araya getiriyor.
27 Haziran 2024

Akdeniz Üniversitesi’ne Academic Minister Ödülü

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, 2024 Academic Minister ödülünü almaya hak kazandı.
27 Haziran 2024

199 hemşire mezun oldu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezunlarının Yemin Töreni gerçekleştirildi.
26 Haziran 2024

Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı

Akdeniz Üniversitesi akademik ve idari personeli, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenciler için Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

Antalya Devlet Konservatuvarı yeni binasına kavuştu

Antalya Devlet Konservatuvarı Binasının Açılış Töreni gerçekleştirildi.

50 Proje ile 40. Yıl Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 2022-2023 Öğretim yılında başlattığı ‘Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Proje Sunumları Programı’nın 4.’sü 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde Enstitüler Binası 3. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Proje Sunum Programına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Zuhal Kaynakçı Elinç, anabilim dalı başkanları ve öğrenciler katıldı.
12 Haziran 2024