50 Proje ile 40. Yıl Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 2022-2023 Öğretim yılında başlattığı ‘Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Proje Sunumları Programı’nın 4.’sü 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde Enstitüler Binası 3. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Proje Sunum Programına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Zuhal Kaynakçı Elinç, anabilim dalı başkanları ve öğrenciler katıldı.

564’Ü DOKTORA OLMAK ÜZERE 3035 MEZUN VERDİK

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özçatalbaş açılışta yaptığı konuşmada, “Fen Bilimleri Enstitüsü’nün lisansüstü öğretime başlamasının 40. yılında bulunuyoruz. Halen 406’sı doktora olmak üzere toplam 1277 lisansüstü öğrencimiz öğrenim görüyor. Bugüne değin 564’ü doktora olmak üzere 3035 mezun vermiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

40. YILIMIZI TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

Prof. Dr. Özçatalbaş, “Türk Yükseköğretimi ve Üniversitemiz vizyonu çerçevesinde anabilim dallarımız ve öğretim üyelerimizle birlikte lisansüstü programlarda yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla ülkemizin ve üniversitemizin akademik gelişmesine yüksek katkı vermek yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Lisansüstü öğretimdeki 40. yılımızı anlamlı kılacak uygulama ve etkinliklerle taçlandırmak istiyoruz. Bu doğrultuda Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ‘Araştırma Üniversitesi olmak’ vizyonunun gerçekleştirilmesi yönünde çalışıyoruz.  Lisansüstü programların bilim ve teknoloji üretmek misyonuyla daha somut ilişkilendirilmesi gerektiğini de belirtmek gerekir. Bu çerçevede Tez-Sektör Eşleştirmesi Programı’nı yürütüyoruz ve bu yöndeki girişimlerin artarak devamını gerekli görüyor, bilim ve ar-ge nin sürekli odakta olmasını diliyorum.” diye konuştu.

DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ 50 PROJE SUNUMU YAPTI

Program kapsamında 23 doktora ve 27 yüksek lisans öğrencisi tarafından toplam 50 Proje sunulduğunu belirten Prof. Dr. Özçatalbaş, “Proje konuları arasında fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler konusunda mühendislik, mimarlık, su ürünleri ve tarım bilimleri konuları yer aldı.  Akdeniz Üniversitesi’nin YÖK tarafından ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ konumunu güçlendiren çalışma konuları memnuniyet vericiydi.” dedi. Bilimsel araştırma teknikleri ve etik dersini veren proje yazma konusunda danışmanlık yapan Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Prof. Dr. Battal Çıplak, Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Prof. Dr. Meryem Atik, Prof. Dr. Aslı Seyhan Çığgın, Doç. Dr. Hüseyin Kürşat Çelik ve Doç. Dr. Demir Özdemir’e teşekkür belgelerinin sunulduğu açılış töreninde, proje hazırlayan 50 öğrenciye de başarı belgeleri verildi.

Eklenme tarihi :12.06.2024 12:09:54
Son güncelleme : 12.06.2024 12:11:15