Antalya Matematik Olimpiyatı’na yedi ülkeden katılım

Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Antalya Matematik Olimpiyatı’nın 28’incisinde Türkiye’nin yanı sıra 7 ülkeden 200’e yakın öğrenci yarıştı.

Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri tarafından 1996 yılından buyana düzenlenen Antalya Matematik Olimpiyatı’nın bu yıl 28’incisi yapıldı. Geçen yıl Azerbaycan’da yapılarak ilk kez yurt dışına açılan olimpiyata bu yıl 6 ülkeden daha katılım oldu. Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Sri Lanka, Endonezya’dan 200’e yakın öğrencinin katıldığı olimpiyatta yurtiçi ve yurtdışından toplam 3200 öğrenci yarıştı. İstanbul’da yapılan sınavlar uluslararası çapta İngilizce, Rusça, Azerbaycan Türkçesi ve Türkçe olmak üzere dört dilde yapıldı.

YEDİ KATEGORİDE SINAV

Olimpiyat Sınavları 5’inci sınıflardan 11’inci sınıflara kadar 7 ayrı kategoride yapıldı. Her sınıf kategorisinde yaklaşık 30 madalya dağıtıldı. Madalya kazanan öğrencilere madalyaları İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Cemal Birsel Konferans salonunda verildi. Sınav soruları Prof. Dr. İlham Aliyev ve Prof. Dr. Mustafa Özdemir tarafından hazırlandı.

ANTALYA’DAKİ ÖĞRENCİLERE DEKAN’DAN ÖDÜL TAKDİMİ

Olimpiyatta madalya almaya hak kazanan Antalya BİLSEM öğrencilerine madalyaları ve başarı belgeleri Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alkan tarafından takdim edildi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Alkan, gelecek yıllarda da başarılarının devam etmesini dileyerek ve öğrencileri yetiştiren aile ve öğretmenlere teşekkür etti. Olimpiyat sınavlarının üniversitelerin ortaokul ve lise öğrencileriyle bir bağ kurması açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirten Alkan, organizasyonun bu yıl İstanbul merkezli olarak 18 şehirde yapıldığını, fakat önümüzdeki yıl organizasyonun hem final aşamasını hem de ödül törenini yine Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlemek istediklerini ifade etti.

Eklenme tarihi :28.06.2024 11:15:18
Son güncelleme : 28.06.2024 11:16:27