Haberler

Akdeniz Üniversitesi’nde ilk kez 4’lü çapraz böbrek nakli gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ilk kez 4’lü çapraz böbrek nakli gerçekleştirildi. 4 ameliyathanede eş zamanlı yapılan operasyonlarla 8 hayat birbirine çapraz bağlandı. Rektör Özkan, “Ülkemizde sınırlı sayıda yapılan bu çapraz nakiller, üniversite hastanemizin altyapısının, deneyiminin ve cerrahi kalitesinin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.” dedi.
10 Ekim 2024

Geleneksel Türk Sanatları Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Geleneksel Türk Sanatları Çocuk Çalıştayı’ geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
09 Ekim 2024

Özkan Çiftinin 'Altın Eller'i dünya prömiyerini yaptı

Dünyanın ilk rahim naklini, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Prof. Dr. Ömer Özkan'ın nakil süreçlerinde yaşadıklarını anlatan 'Altın Eller' belgesel filmi Altın Portakal Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ilk nakil hastalarının katıldığı gösterimde duygusal anlar yaşandı.
08 Ekim 2024

İlahiyat Fakültesi Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.
04 Ekim 2024

Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüştü.
04 Ekim 2024

Kemer Denizcilik Fakültesi’nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Kemer Denizcilik Fakültesi’nde öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.
04 Ekim 2024

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine En İyi Bildiri Ödülü

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen nadir ve zorlu operasyonun bilimsel çalışması Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kongresi’nde bu yıl en iyi bildiri ödülüne layık görüldü.
04 Ekim 2024

Akdeniz Üniversitesi Rahim Nakli Kongresi’ne ev sahipliği yapacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İsveç’te gerçekleştirilen 4. Uluslararası Uterus Nakil Kongresi’ne katıldı. Rektör Özkan, toplantıda alınan kararla Rahim Nakli Kongresi’nin 2025 yılı Ekim ayında Antalya’da Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını söyledi.
04 Ekim 2024

Rektör Özkan Hukuk Fakültesi’ni ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Hukuk Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.
03 Ekim 2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde değerlendirme toplantısı yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüştü.
02 Ekim 2024