Ziraat Fakültesi’nde Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Ziraat Fakültesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Fakülteleri ziyaret ederek gerçekleştirilen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Ziraat Fakültesi’nde devam etti. Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, dekan yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Çancı, Doç. Dr. Demir Özdemir karşıladı. Dekan Erkan, fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

ZİRAAT GEÇMİŞ VE GELECEĞİN EN ÖNEMLİ BİLİM ALANI

Öğretim üyeleri ile bir araya gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında fakültelerimizi ziyaretlere devam ediyoruz. Ziraat Fakültemiz, 1983 tarihinde üniversitemizin ikinci fakültesi olarak kuruldu. 41 yıllık eğitim-öğretim ve araştırma hayatıyla birlikte ülkemize ve Antalya’ya hizmet etmeye devam ediyor. Ziraat, geçmiş ve geleceğin en önemli bilim alanları arasında yer almaktadır. İnsanlar, ziraat ve sağlık olmadan varlığını sürdüremez. Bu nedenle toplumun önemli bir kısmını ilgilendiren ziraat eğitim ve öğretimi ile araştırma ve geliştirme alanını daha efektif nasıl kullanabiliriz fikirlerini paylaşmak için bir araya geldik. Yaklaşık bir yıl önce yaptığımız ziyaretin ardından sizlerle bir araya gelerek istişarelerimize devam ediyoruz. Eğitim-öğretim alanında, araştırma-geliştirme alanında ve insanlığımızı ilgilendiren bütün alanlarda yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyeleriyle yaptığı toplantının ardından öğrencilerle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, öğrencilerin talep ve isteklerini dinleyerek çözüme kavuşturulması konusunda talimatlar verdi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :2.10.2024 14:53:24
Son güncelleme : 2.10.2024 15:43:28