YÜciDER-Gİ’nin yeni sayısının lansmanı yapıldı

Gourmand Awards Yarışmaları dergiler kategorisinde "Dünyanın En İyi 2. Dergisi" seçilen YÜciDER-Gİ’nin yeni sayısı tanıtıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Derginin yayın hayatına devam etmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Gourmand Awards Yarışmaları dergiler kategorisinde "Dünyanın En İyi 2. Dergisi" seçilen YÜciDER-Gİ’nin 4. sayısı, Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AciMER) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı'nın (YÜciTA) birlikte düzenlediği lansman ile tanıtıldı. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Akdeniz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve YÜciTA Dergisi Editörü Doç. Dr. Mehmet Zanbak, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun kızı Tuluhan Tekelioğlu ve çok sayıda katılımcı katıldı.

TUTKUNUN ÇOK GÜÇLÜ OLMASI İÇİN FEDAKÂRLIK YAPMANIZ LAZIM

Akdeniz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan “Hakikaten çok kıymetli bir toplantı bu. Yavuz hocam, ben ilk rektör olduğum zaman ziyaretlerime gelmişti. Sağ olsun bana ilk bu konuyu açtı. Ben çok şaşırmıştım. Bu kadar kıymetli bir şeyi insanlar nasıl sahiplenmezler diye. Ben bu derginin büyük bir emek olduğunu biliyorum. Emeğin ne olduğunu o kadar iyi bilen bir insanım. Bir şeyi ne kadar tutkuyla yaparsanız ona hayatınızı vermeniz gerekiyor. O tutkunun çok güçlü olması için fedakârlık yapmanız lazım; çocuğunuzdan, torununuzdan, hayatınızdan... Benim böyle bir eşim var. Ömer de birçok şey için fedakârlık yaptı. O yüzden ben de onunla o yolu beraber yürüdüğüm için çok net biliyorum bunu.” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Hayatından ve kurucu dekanlığını yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bahseden YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, “Türkiye’de coğrafi işaretler 1995 yılında ilk defa Akdeniz Üniversitesi çatısı altında kurulan bir merkezde meydana geldi. 2012 yılında Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’nı (YÜciTA) kurduk. Coğrafi işaretler potansiyeli bakımından dünyada başka bir ülke yok. Coğrafi işaretli ürünlerin desteklenmesi gerekiyor. Gaziantep coğrafi işaretler konusunda birinci sırada yer alıyor. İstanbul ise son sırada yer alıyor. Oysa İstanbul’da bir saray mutfağı var. Coğrafi işaretlerin yürüyebilmesi için yöneticilere çok önemli roller düşüyor.” dedi. Tekelioğlu dergide emeği geçenlere teşekkür ederek derginin dördüncü ve son sayısı olduğunu vurguladı.

BEŞİNCİ SAYININ BASILMASI İÇİN DESTEKLEYECEĞİZ

YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun derginin son lansmanı olacağı sözlerinin üzerine Rektör Özkan, “Burada baklavaya ömür veren insanlar var. İncire ömür veren insanlar var. Siz varsınız zaten. Söz veriyorum bu derginin çıkması için ne gerekiyorsa yapacağım. Çünkü onun Anadolu ruhunu yaşatmak için ne kadar kıymetli olduğunu zaten biliyorum. Çok zengin bir ülkeyiz. Gelecek sene bu zamanlar beşincisi çıkacak. Daha büyük bir salonda bir araya geleceğiz. Emek verenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DÖRDÜNCÜ SAYI 572 SAYFA 13 ANA BAŞLIKTA 32 YAZARIN KATKISI VAR

YÜciTA Dergisi Editörü Doç. Dr. Mehmet Zanbak, derginin dördüncü sayısında yer alan içeriklerden bahsetti. Zanbak, dördüncü sayının 572 sayfa 13 ana başlıkta 32 yazarın dergiye katkı sunduğunu ifade ederek TOBB ve İş Bankası’nın desteklerine teşekkür etti. YÜciTA ailesinin üyeleri de sahneye çıkarak konuşmalar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun kızı Tuluhan Tekelioğlu da bir konuşma yaptı. Rektör Özkan, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’na günün anısına plaket takdim etti. Konuşmaların ardından katılımcılar kokteylde Antalya’nın yöresel lezzetlerini tattı.

Eklenme tarihi :6.12.2024 19:04:46
Son güncelleme : 6.12.2024 19:10:45