'Uygarlık Anadolu'dan Doğdu' Konferansı

Akdeniz ve Türk Uygarlıkları Araştırma Topluluğu tarafından Prof. Dr. Fahri Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Uygarlık Anadolu'dan Doğdu' başlıklı konferans düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Üniversitenin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci yoğun ilgi gösterdi.

ANADOLUNUN KÜLTÜR BİRİKİMİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün kurucusu ve Edebiyat Fakültesi'nin öncü hocalarından Prof. Dr. Fahri Işık, başta tarih bölümü öğrencileri olmak üzere arkeoloji, coğrafya, dil ve sanat tarihi bölümü öğrencilerine, 'Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası medeniyetin temellerinin atıldığı bir bölgedir. Eski Anadolu halklarından günümüze devam eden ve uygarlığın her unsurunun temellerinin atıldığı bu kültür birikimine sahip çıkılmalı, sahip çıkmalıyız, sahip çıkmalısınız.' diye konuştu.

YUNAN MEDENİYETİ ANADOLU KÖKENLİDİR
Öğrencileri öğretilen, okutulan her şeyi sorgulamaya davet eden Prof. Dr. Işık, Avrupa'nın ana kentinin Atina değil Milet olduğunu, yıllardır Yunan medeniyeti olarak parlatılmaya çalışılan kültürün esasında Anadolu kökenli olduğunu ve Anadolu'da yaşayan halkların ürünü olduğunu belirtti. Öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatan Prof. Dr. Fahri Işık, 'Mesele, bilimde de bağımsızlık meselesidir aslında… Mustafa Kemal'in izinde olabilme meselesidir!' diyerek konferansını tamamladı.

Eklenme tarihi :2.03.2022 11:26:26
Son güncelleme : 30.11.2022 14:08:58