Usta şeften Gıda Bölümü öğrencilerine seminer

Usta şeften Gıda Bölümü öğrencilerine seminer

Çiğ Beslenme Uzmanı Şef Mehmet Ak, Akdeniz Üniversitesi Gıda İşleme Bölümü öğrencileriyle buluştu. Çiğ beslenmeyle tanıştığı dönemde 7 ayda 55 kilo veren Şef Mehmet Ak seminerde öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

 

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Beslenme İlkeleri dersi kapsamında “Vegan Çiğ Beslenme” semineri düzenlendi. Seminere çiğ beslenme akımının Türkiye'deki öncüsü Çiğ Beslenme Uzmanı Şef Mehmet Ak katıldı. Şef Mehmet Ak’ın Amerika’dan çevrim içi katılımıyla gerçekleştirilen seminerde son yıllarda popüler olan ve çevreye zarar vermeden beslenme ihtiyacını karşılamak adına çokça merak uyandıran vegan çiğ beslenme konusu masaya yatırıldı.

ÇİĞ BESLENME İLE 7 AYDA 55 KİLO

2005 yılında keşfettiği çiğ beslenme ile 7 ay zaman zarfında 55 kilo verdiğini aktaran Şef Mehmet Ak konuşmasında vegan çiğ beslenmenin ne olduğundan ve nasıl uygulanabileceğinden bahsetti. Bu beslenme şekli ile vücudun ihtiyacı olan temel besin maddelerini nasıl karşılandığını anlatan Mehmet Ak, organik doğal gıdaların, sindirim sistemi desteği ve iyi bir bağışıklık fonksiyonu sağladığına değinerek çiğ beslenme sayesinde de bu gıdalardan en yüksek kalite sağlanabildiğine ve vücudun daha doğal, daha sağlıklı olma eğilimi içerisinde bulunduğuna işaret etti.

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

Pişirilmiş yiyeceklerin besin değerlerini kaybettiğini, çiğ besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirici, hazmı artırıcı bakteri ve mikro organizmalar içerdiğini belirten Şef Mehmet Ak, böylece çiğ beslenmenin vücudu fazla kilolardan arındırdığını ve vücut kitle endeksini koruduğunu söyledi. Çiğ beslenmede organik tohum kullanımının öneminden bahseden Mehmet Ak vegan çiğ beslenmede kullanılacak olan besin ve malzemelerin neler olduğunu sıraladı. Kırk yıl boyunca Amerika’da şeflik yaptığı süre boyunca elde ettiği tecrübeleri de öğrencilerle paylaşan Mehmet Ak konuşmasında Amerika’da gıda sektörünün nasıl işlediğine ve gastronomide yeni trendlerin ne olduğuna değindi.


Öğrencilerin isteği üzerine bir sonraki seminerin konusu “Glutensiz Yaşam” olarak belirlendi ve bir sonraki Vegan Beslenme Seminerinde online 5 glutensiz tarif ekran karşısında katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek.

Foto.JPG

şef.jpg

Eklenme tarihi :22.05.2023 16:11:30
Son güncelleme : 30.05.2023 10:12:40