Üniversite’de Hayvan Hakları Semineri gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Akdeniz Üniversitesi Genç Hukukçular Topluluğu, Hayvan severler Topluluğu ve Çalışma Ekonomisi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen Havyan Hakları konulu seminer Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

"Hayvan Hakları: Canlarımızın Hayat Rehberi" kitabının yazarları Av. Dr. Onur Altınkan ve Av. Mustafa Meydan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde konuşmacılar Antalya Veteriner Hekimler Odası ile ortak geliştirdikleri proje kapsamında kitaplarının satışından elde edilen gelirin sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için kullanıldığını belirterek geçmişten günümüze hayvan hakları sürecini hukuki yönden değerlendirdiler.

Soru cevap şeklinde interaktif bir ortamda gerçekleştirilen seminerde mevcut uygulamaların doğru ve yanlışları değerlendirilerek, toplumsal bir sorun haline gelen sokak hayvanları meselesinin de en doğru şekilde çözülmesi için fikirler tartışıldı. Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre ile de Kampüs içerisindeki köpek popülasyonu hakkında görüştüklerini dile getiren konuşmacılar, “Üniversite yönetimi bu konuda çok hassas ancak mevcut durum ve yasalar maalesef gerekli önlemlerin alınmasında biraz ellerini kollarını bağlıyor. Sahipleri tarafından özellikle geceleri Kampüse bırakılan köpeklerden onlar da çok rahatsız.” ifadelerini kullandılar.

Eklenme tarihi :24.04.2024 10:58:38
Son güncelleme : 25.04.2024 17:21:44