Üniversite öğrencilerinden 19 Mayıs bayram coşkusu

Akdeniz Üniversitesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Üç gün süren festivalde öğrenciler hem doyasıya eğlendi, hem de yeteneklerini sergiledi.
Akdeniz Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Kitap Topluluğu önderliğinde 19 Mayıs Gençlik Festivali düzenlendi. 18-20 Mayıs tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi festival alanında düzenlenen Gençlik Festivali'ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun hazırlamış olduğu Atatürk Fotoğraf Sergi açılışı ile başlayan festivalde kurtuluş mücadelesini yansıtan sergi öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Festival gün boyu yarışmalar, oyunlar, dans gösterileri ile devam etti. Yüzlerce öğrencinin hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söylediği anlarda duygu yoğunluğu yaşandı. Açık hava sinemasıyla noktalanan festivalin ilk gününe öğrencilerin ilgisi büyüktü.
19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİNDE TOPLULUK GEÇİDİ
Festivalin ikinci gününde Cumhuriyet Resepsiyonu ile başlayan programda Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Umut Belen bir açılış konuşması yaptı. Konuşmanın ardından 14 yaşında 14 uluslararası ödüle layık görülen Elif Eroğlu eşsiz keman dinletisi ile izleyicileri hayran bıraktı. Daha sonra küçük yeteneklerin aldığı sahnede genç piyanist öğrenciler görkemli bir resital gerçekleştirirken Akdeniz Üniversitesi Kafkas Topluluğu ve Folklor Topluluğu'nun dans gösterileri de katılımcılara görsel bir şölen yaşattı. Kitap Topluluğu İlk Adım Oratoryosunun seslendirdiği şiirlerle devam eden Gençlik Festivali'nde Kitap Topluluğu Başkanı Murat Can Erçolak 19 Mayıs şiir yarışmasının birincisi Dinçer Çeliköz'e hediyesini takdim etti.  Festivalde Üniversite'nin Müzik Topluluğu'nun verdiği konser ve Antalya'nın en sevilen gruplarından Gümüş Pena konseri ile öğrenciler eğlenceye doydu.






 

Eklenme tarihi :23.05.2022 11:00:58
Son güncelleme : 29.11.2022 13:54:27