Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Bursları ile ilgili seminer gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamındaki uluslararası burs/staj fırsatlarını Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Bursları hakkında bilgi vermek üzere Ankara Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Koordinatörü İrem Arıcan Yiğit’in katılımı ile seminer gerçekleştirildi. Üniversitemiz İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi.
ÇALIŞMALARA DEVAM
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan Toplantı açılış konuşmasında Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında uluslararası burs programları temsilcilerini üniversiteye davet ederek öğrencileri bilgilendirmeleri yönünde var gücüyle çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Turhan “Bu kapsamda geniş kapsamlı burs seçenekleri sunan Fulbright ile de bu yıl ki ikinci toplantımızı Yüksek Lisans ve Doktora Bursları ile ilgili bilgi vermek üzere gerçekleştireceğiz.” dedi. Turhan, burslara başvuru konusunda öğrencilere çekinmemeleri gerektiği ve süreçteki başvuru adımlarında edindikleri deneyimlerin bile bursu kazanamamış olsalar da kendileri için büyük faydalar sağlayacağını söyledi.
BAŞVURU BİLGİLENDİRMESİ
Ankara Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Koordinatörü İrem Arıcan Yiğit de yaptığı bilgilendirme sunumunda ilgili bursun başvuru şartlarını, istenen dokümanları ve başvuru sürecini detaylı bir şekilde anlattı. Arıcan büyük bir yenilik olarak artık tüm başvuru evraklarının online sistem üzerinden alınacağını bunun hem büyük bir kolaylık hem de kağıt israfını önleyici bir girişim olacağını ifade etti.
DENEYİM PAYLAŞIMI
Tecrübe paylaşımı kapsamında programa katılan ve kendisi de Fulbright Bursiyeri olarak ABD’de bir üniversitede eğitim almış olan Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Aydın Akbudak da bir bursiyer olarak yaşadığı deneyimleri paylaşarak öğrencilerin İngilizce yeterlilik vb. şeklinde korkularını bir kenara bırakarak başvurularda bulunması ve mutlaka yurtdışı tecrübesi kazanması önerilerinde bulundu. Program soru-cevap bölümü ile tamamlandı. Seminerin moderatörlüğünü Uluslararası İlişkiler Ofisi Uluslararası Burslar ve Fırsatlar Koordinatörü Öğr. Gör. Emel Aktaş gerçekleştirdi.
Son güncelleme : 21.02.2025 16:08:47