Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresine yoğun ilgi

Akdeniz Üniversitesi'nde psikoloji alanında lisansüstü eğitim gören öğrencileri, akademisyenleri ve alandaki profesyonelleri bir araya getiren Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresi Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde “Yine Yeni Yeniden” temasıyla gerçekleştirildi. Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongre psikoloji alanında lisansüstü eğitim gören öğrenciler, akademisyenler ve alandaki profesyonellerinden yoğun ilgi gördü.

200 BİLDİRİ SUNULDU

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve Kongre Başkanları Prof. Dr. Evrim Gülbetekin ve Dr. Öğr. Üyesi Ece Varlık Özsoy, kongrenin amacının psikoloji alanındaki araştırmaların paylaşılması çeşitli bakış açılarının tartışılması ve gelecekteki bilimsel çalışmalar için yeni kapılar aranması olduğunu söyledi. Kongrenin psikoloji bilimine yıllardır emek veren hocaların deneyimleriyle psikoloji öğrencilerin ve dinamizminin bir sinerji ortaya çıkaracağını ifade eden Kongre Başkanları Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresinde 200'e yakın bildiri sunulacağını, 19 çalıştay, 7 panel gerçekleştirileceğini belirtti.

YAPAY ZEKÂ ELE ALINDI

Kongrenin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Nesrin Hisli Şahin “Yine, Yeni, Yeniden Yapay Zeka, Psikoloji ve Psikoterapi Tartışmaları: Kişilerarası Nörobiyoloji Penceresinden Görünenler-Korkular, Yararlar, Olasılıklar konu başlıklı konferans gerçekleştirdi. Prof. Dr. Nesrin Hisli Şahin, konuşmasında psikoloji ve psikoterapi alanının yapay zeka ile olan ilişkisini ele alarak kendi deneyimlerinden ve öngörülerinden bahsetti.

PSİKOLOJİ ALANINDA YAPAY ZEKÂ

Kongrenin ilk oturumunda yapay zeka ve psikoloji konusu ele alındı. Psikoloji, Yapay Zeka ve VR Uygulamaları Panel oturumunda Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Uluşar Eğitim, Metaverse ve Yapay Zeka konulu, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Uysal Yapay Zeka-İnsan Zekası Tartışmasına Biyolojik Bakış konulu, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evrim Gülbetekin Yapay Zeka-İnsan Zekası Tartışmasına Psikolojik Bakış konulu ve Ulaş Aksan VR ve XR Teknolojilerinin Kullanım Alanları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelde ayrıca Amerika’dan bulunan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müjgan İnözü Mermerkaya da uzaktan bağlanarak OKB'nin Tedavisinde VR Kullanılarak Yapılan Maruz Bırakma Terapilerinin Etkililiği: VR Geleneksel Maruz Bırakma Yöntemlerine Bir Alternatif Olabilir Mi? konulu sunumunu gerçekleştirdi.

DOLU DOLU PROGRAM

Yoğun bir programla üç gün süren kongrede alanında uzman konuşmacıların katılımıyla güncel araştırmalar, yenilikçi yaklaşımlar ve psikoloji alanındaki son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Hakan Çetinkaya, Prof. Dr. Melike Sayıl, Prof. Dr. Canan Sümer, Prof. Dr. Canan Başar Eroğlu, Prof. Dr. Nebi Sümer, Prof. Dr. Ferhunde Öktem’in davetli konuşmacı olarak yer aldığı kongrede ayrıca PsyBAND Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Müzik Grubu da katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

 

Eklenme tarihi :6.09.2024 14:22:27
Son güncelleme : 6.09.2024 14:23:20