Su Ürünleri Fakültesi’nde Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları” kapsamında Su Ürünleri Fakültesi’nde öğretim üyeleri ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Prof. Dr. Cengiz Toker eşlik etti. Rektör Özkan ve beraberindeki heyeti Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Ü. Mehmet Özbaş karşıladı. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda Dekan Korun bir sunum gerçekleştirerek fakülte hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sunumundan dolayı Dekan Korun’a teşekkür eden Rektör Özkan, “Su Ürünleri Fakültemiz 1998 yılında kurulmuş 25 yıllık geçmişe sahip üniversitemizin eski fakülteleri arasında yerini alıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeye sahip olarak alanında uzman kişileri yetiştirmek Su Ürünleri Fakültemizin en önemli bir görevi. Fakültelerimizle bir araya geldiğimiz toplantılarımızda öğrencilerimize ve bir aile olarak yaşayan üniversite öğretim üyelerimizle daha iyiyi nasıl elde edebiliriz fikrini konuşarak bilgi aktarımında bulunuyoruz. Bu toplantılarımız sayesinde öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tanıma fırsatını yakından buluyorum. Fakültelere katkılarından dolayı değerli öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Özkan öğretim üyeleri ile görüşmesinin ardından öğrencilerle de bir araya gelerek yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisini iletti. Öğrencilerin, istek, talep ve şikayetlerini dinleyen Rektör Özkan, sorunların çözülmesi hususunda talimat verdi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :25.09.2024 09:53:07
Son güncelleme : 26.09.2024 12:52:50