Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğrenci Sempozyumu ve Sektör Mezun Buluşması etkinliği gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Öğrenci Sempozyumu ve Sektör Mezun Buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Sektörde Spor Bilimleri’ konulu panele konuşmacı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da katıldı.

ETKİNLİĞİN BİLİMSEL BİR FORMATTA YAPILIYOR OLMASI ÇOK DEĞERLİ

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Şükrü Özen, “Bu tür etkinliklerin bilimsel bir formatta, sempozyum ortamında yapılıyor olması çok değerli. Biliyorsunuz Üniversitemiz Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Öğrenci projelerimizin de sayısını artırmak istiyoruz. Danışman hocalarımızın ve öğretim üyelerimizin öğrencilerimizi araştırma alanlarına yönlendirmesini bekliyoruz. Spor Bilimleri Fakültemizin bu anlamda da önemli projelere imza atacağına inanıyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ SEKTÖRLE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop ise “Ülkemizdeki Spor Bilimleri Öğrenci Kongrelerini başlattığımız bu salonda bugün Fakültemiz 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri Mezuniyet Tez Çalışmaları ve Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri sözel ve poster sunumlarını gerçekleştirecekleri Öğrenci Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Ayrıca, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı spor bilimleri alanında ulusal ve yerel hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör ile buluşturmayı da hedefliyoruz. Bu sayede öğrenci ve mezunlarımızın son gelişmeleri takip etme ve alanınızdaki diğer profesyonellerle değerli bağlantılar kurma imkânı kurmasını da sağlamış olacağız. Fakültemizde Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri ve Mezuniyet Tez Çalışmaları dersleri 20 yıllık bir birikim ve geçmişe sahiptir. 2004 yılından itibaren geliştirilen Toplumsal Duyarlılık ve Katkı projelerin; özgün ve felsefi bir arka planı ve geniş bir mevzuatı vardır. Bugüne kadar fakültemiz bünyesinde 140'ün üzerinde proje geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Yine benzer olarak 1998 yılında ilk mezunlarımızla başladığımız bitirme projesi çalışmalarına her yıl tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

PANELDE ÖNEMLİ KONUKLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Sektörde Spor Bilimleri’ konulu panelin moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuba Melekoğlu yaparken konuşmacı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gloria Sport Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ve 4x4 Sport Center yetkilisi eski Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi İbrahim Köken katıldı.

İNTERAKTİF SÖYLEŞİ

İnteraktif olarak söyleşi tarzında gerçekleştirilen panelde Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan Antalya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapmanın farklarından ve tecrübelerinden, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz okullardaki beden eğitimi dersinin ve beden eğitimi öğretmenlerinin öneminden, Gloria Sport Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez Gloria Sport Arena’nın hayata geçiriliş hikayesinden, 4x4 Sport Center yetkilisi eski  Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi İbrahim Köken öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeleri için çaba göstermeleri gerektiğinden bahsetti.

EN İYİ SUNUMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gün boyu gerçekleştirilen Sempozyum programında Bitirme Projeleri Dersi kapsamında 9 Sözel, 66 Poster sunum, Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri kapsamında bölüm değerlendirmeleri sonucunda belirlenen toplam 8 proje sunumu altı ayrı oturumda gerçekleştirildi. Sempozyum sonunda jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle Spor Bilimleri Fakültesi’nin en iyi sözel sunumu, bölümler bazında en iyi poster sunumları ve Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri alanında en iyi proje sunumu belirlenerek ödüllendirildi.

Eklenme tarihi :7.06.2024 14:26:20
Son güncelleme : 7.06.2024 14:27:53