Sosyal Bilimler MYO’da tecrübe paylaşımı

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda internet çağında haberci olmak konulu konferans gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım tarafından internet çağında haberci olmak konulu konferans gerçekleştirildi. Dede Korkut Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta Yıldırım, Gazetecilik mesleği hakkında bilgiler vererek sahadaki tecrübelerini aktardı.

DEZENFORMASYONA DİKKAT ÇEKTİ

Yıldırım, konuşmasında internet çağında gazeteciliğin nasıl bir dönüşüm geçirdiğini ve dönüşüm çağında mesleki anlamda nelere dikkat edilmesi gerektiğini altını çizdi. Dijital teknolojilerin ve internetin gelişmesi ile birlikte 2000’li yıllarda gazetecilik mesleğinin teknik anlamda kolaylaştığına vurgu yapan Yıldırım, aynı zamanda bu durumun dezenformasyonu da arttırdığına dikkat çekti. Bu noktada gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Yıldırım, aslında bir olayı videoya çekmenin veya fotoğraflamanın tek başına haber olmayacağını ve doğrulanmadan bir enformasyonu yaymanın etik anlamda ciddi sorunlar ortaya çıkarabileceğini söyledi. Yıldırım “Yurttaş gazeteciliğinin gelişen teknolojilerle birlikte arttığını fakat gazeteci olmayan birinin habere ulaşmasının kolay olmadığını söyleyebilirim. Enformasyon çağında doğru bilginin gazetecilik mesleğinin önemini artırdığını ve temel düzeyde gazetecilik ilkelerinin günümüzde daha gerekli olduğunu gözlemliyoruz.” dedi.

MESLEKTE UZMANLAŞMA ÖNEMLİ

Gazeteciliğin de kendi içinde alanlara ayrıldığını ifade eden Yıldırım “Örneğin çevre konulu bir haberi çevre konusunda bilgi sahibi olan bir gazetecinin yazması haberi daha etkili ve anlaşılır kılar. Yıllar içerisinde gazetecilik mesleğinde uzmanlaşmanın belirgin bir biçimde arttığını söyleyebilirim. Ben mesleğe başladığım yıllarda bu durum pek geçerli değilken günümüzde giderek önem kazanıyor. Bu nedenle gazeteciliği bir meslek olarak düşünen gençlere bir alanda uzmanlaşmalarını tavsiye edebilirim. Fakat gazetecilik mesleğinin çeşitli alanlarda entelektüel birikim gerektirdiğini unutmamak şartıyla.” diye konuştu.

Konferansın sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan verdiği bilgilerden dolayı Mustafa Yıldırım’a teşekkür belgesi takdim etti. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Eklenme tarihi :6.01.2023 15:04:19
Son güncelleme : 6.01.2023 15:04:53