Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Müfredat Çalıştayı” düzenlendi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından eğitim-öğretim programları ve akreditasyon süreçlerine yönelik “Sosyal Bilimler MYO Müfredat Çalıştayı” düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 17 Kasım 2022 Perşembe günü, eğitim-öğretim programları ve akreditasyon süreçleri için önemli olan “Sosyal Bilimler MYO Müfredat Çalıştayı” düzenlendi. Dede Korkut Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Yüksekokuldaki tüm öğretim elemanlarının katılım gösterdiği Çalıştay, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan’ın açılış konuşması ile başladı.

EĞİTİM KALİTESİNİN DAHA ÜSTLERE TAŞINMASI AMAÇLANIYOR

Müfredat çalıştayının yüksekokul bünyesinde verilen eğitimin kalitesinin daha üstlere taşınması ve akreditasyon süreçleri için son derece önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Burhan Özkan,  meslek yüksekokullarının nitelikli işgücü oluşturmaya katkı sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak kabul edildiğini ifade etti. Mesleki eğitim-öğretimde, yaparak öğrenme ya da bilmeyi, yapabilmeye çevirmenin esas olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özkan, “Mesleki eğitim, teorik eğitimi, pratik eğitimle tamamlama ve istihdama yönlendirebilme odaklıdır. Günümüzde mesleki eğitimde, amaç ve beklentiler mottosu artık ‘Ara Değil, Aranan Eleman’ veya ‘Ana Eleman’ olarak ifade edilmektedir. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman niteliklerine sahip olması ancak onların ileri düzeydeki yeterliklere sahip olmaları ile mümkün olabilecektir. İleri düzeyde yeterliklere sahip olunması ise programlarımızda verilen teorik ve uygulama eğitiminin kapsamına ve niteliğine bağlıdır.” dedi.

EN KÖKLÜ MESLEK YÜKSEKOKULU OLARAK ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Akdeniz Üniversitesi’nin en köklü meslek yüksekokulu olduğunu bu nedenle diğer meslek yüksekokulları içinde örnek teşkil ettiğini dile getiren Prof. Dr. Burhan Özkan, “Meslek yüksekokulları arasında lokomotif bir görev görmesi nedeniyle eğitim-öğretim kalitesiyle de öncü olması gerekiyor. Bu da biz akademisyenlere de ciddi bir sorumluluk yüklemekte. Bu nedenle düzenlemiş olduğumuz Müfredat Çalıştayı aracılığıyla tüm bölümler istek, talep ve beklentilerini dile getirme imkânı bularak bölümlerde verilen eğitimlerin nasıl güncellenmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundular.” dedi. Müdür Özkan, konuşmasının sonunda yüksekokulunun eğitim-öğretim ve altyapısı ile ilgili konulardaki güçlü destekleri için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a teşekkürlerini sundu.

Çalıştay kapsamında sosyal bilimler meslek yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren tüm programlar, ders müfredatları ile ilgili sunumlar yaparak, yapmak istedikleri içerik değişikliklerini paylaştı. Çalıştay soru ve cevap bölümünü takiben toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Eklenme tarihi :7.12.2022 10:23:13
Son güncelleme : 7.12.2022 10:23:13