Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde değerlendirme toplantısı yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüştü.

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygen Yılmaz, dekan yardımcıları Prof. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül ve Doç. Dr. Hülya Kamarlı Altun karşıladı. Dekan Yılmaz, fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Önce öğretim üyeleriyle bir araya geldiği toplantı da Rektör Özkan’a daha sonra 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.

GÖREVİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ KALİTELİ EĞİTİM İLE BULUŞTURMAK

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2018 yılında kurulduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “En genç fakültelerimiz arasında yer alan Sağlık Bilimleri Fakültemiz 7 bölüm ile eğitim öğretim vermeye devam ediyor. Üniversitemizin ve fakültelerimizin en önemli görevi öğrencilerimizi nitelikli ve kaliteli eğitim ile buluşturmak. Eğitim öğretimin yanında bir diğer görevimizde araştırma geliştirme alanında çalışmalarımıza devam ederek bilim üretmek. Fakültelerimizi ziyaret ederek eğitim ve öğretim ile araştırma ve geliştirme alanında daha verimli nasıl çalışabiliriz konularını konuşuyoruz. Sizlerle de bir araya gelerek ortak çalışma ve yaşama kültürümüze katkılarımızın neler olabileceğini istişare etmek istedik. Üniversitemize, fakültemize ve bilim hayatına yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminde başarılı çalışmalar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Rektör Özkan, öğretim üyelerine 60+ Tazelenme Üniversitesi için göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

Rektör Özkan, öğretim üyeleri ile bir araya geldiği toplantının ardından öğrencilerle de görüşerek bilgi paylaşımında bulundu. Öğrencilerin talep ve isteklerini ilettiği toplantıda Rektör Özkan sorunlara çözüm üretilmesi için direktifte bulundu.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :2.10.2024 16:13:46
Son güncelleme : 3.10.2024 16:54:25