Romanya’dan Akdeniz’e iş birliği ziyareti

Romanya Temeşvar’da bulunan Kral I. Michael Banat Yaşam Bilimleri Üniversitesi (USVT) öğretim üyeleri Erasmus Yükseköğretim Personel hareketliliği kapsamında Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Romanya Temeşvar’da bulunan Kral I. Michael Banat Yaşam Bilimleri Üniversitesi’nden (USVT) öğretim üyeleri 21-24 Kasım 2022 tarihleri arasında Erasmus Yükseköğretim Personel hareketliliği kapsamında Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. Romanya’da  USVT Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ve Ormancılık Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Marcel Vasile Danci, Prof. Dr. Emilian Vasile Madosa, Prof. Dr. Simion Alda, Doç. Dr. Alexandra Becherescu, Öğr. Gör. Aneta Anca Dragunescu ve Mühendis Constantin Avadanei’nin bulunduğu ziyarette ikili anlaşma uyarınca çeşitli birimler gezildi.

İŞ BİRLİĞİ İMKANLARI DEĞERLENDİRİLDİ

İlk olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan’ı ziyaret eden heyet fakültenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra programın organizasyonu ve idaresini gerçekleştiren Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Figen Ceylan eşliğinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ziyaret edildi. Ziyarette fakülte ve enstitüde öğrenim-öğretim hareketliliğinin lisans ve lisansüstü eğitimi kapsayacak şekilde geliştirilmesi değerlendirildi ve karşılıklı mutabakata varıldı.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞULDU

Ziyaret kapsamında Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından da ağırlanan heyet üniversitenin uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Ziraat Fakültesi Tevfik Aksoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında öğrencilerle buluşuldu. Konuklar Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine üniversitelerini tanıtıp Erasmus + ve diğer imkanlarla üniversitelerinde erişilebilecek eğitim ve staj olanaklarını anlattı.

UYGULAMA ALANLARI GEZİLDİ

Bunun ardından Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çancı ve Doç. Dr. Figen Ceylan eşliğinde Ziraat Fakültesi uygulama alanlarını ziyaret edildi. Son olarak, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bir ziyarette bulunuldu. Prof. Dr. Hale Balseven öncülüğünde Merkez yönetim kurulu üyeleri ve misafir öğretim üyeleri ile elemanları arasında değişim programlarının yanı sıra, diğer ortak programlardan yararlanma üzerine ortak kanaatler dile getirildi. İş birliklerinin önemine dikkat çekilen görüşmede geleceğe dair olumlu öngörüler ile tamamlandı.

Eklenme tarihi :7.12.2022 16:57:39
Son güncelleme : 7.12.2022 16:57:39