Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı’

Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında yüksek anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren Büyük Önder Atatürk, vatan aşkı, bağımsızlık tutkusu, dehası, ileri görüşlülüğü, cesareti ile sadece Türk milletinin değil tüm dünyanın gönlünde yer etmiştir.

Büyük Önder’ine karşı halkımızın hissettiği saygı, sevgi, gönül borcu, özlem ve minnet duyguları, dünya tarihi açısından eşsiz bir samimiyete, emsalsiz bir kuvvete sahiptir. Bu saf ve temiz duygular Cumhuriyet değerleri gibi bu milleti bir arada tutan toplumsal bir harç, geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir itici güç olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde yaktığı fikir meşalesi bugün de ilk günkü canlılığıyla yanmaya ve ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Onu anmanın en güzel yolu da, onun yaşamını, düşüncelerini ve ilkelerini, gelecek kuşaklara tüm yönleriyle öğretebilmek ve onun ışığını geleceğe taşımaktır. Çünkü Atatürk’ün düşüncelerini tüm derinliğiyle kavrayan kuşaklar, ülkemizin Atatürk’ün çizdiği çağdaşlaşma çizgisinde ilerlemesinin en büyük güvencesidir.

Akdeniz Üniversitesi olarak tüm çabamız onun açtığı yolda ilerlemek, miras bıraktığı değerleri korumak, ürettiğimiz bilimle, yetiştirdiğimiz her bir gençle onun ülküsünü yaşatmaktır.

Bıraktığı mirasın büyüklüğünün bilincinde olan milletimiz de, Büyük Önder’ini sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Türk milletinin yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :6.12.2022 16:53:32
Son güncelleme : 6.12.2022 16:53:32