Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın 'Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensuplarımız,

Değerli Kadın Çalışanlarımız,

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan ve her yıl dünya çapında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların güçlenmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına vesile olmasını diliyor, kadınlar günümüzü kutluyorum.

Tüm dünyada kadınlara yönelik eşitsizlik, şiddet, adaletsizlik, ayrımcılık hemen her dönemin sorunu olagelmiştir. Küresel bir sorun olan bu olguya karşı mücadelede karar alma mekanizmalarından, kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarından bireylere kadar her bir kademede toplumsal bir anlayış ve iş birliği gerekmektedir. Bu mücadelede topluma rol model olan bilim insanları olarak ve geleceğimizi inşa edecek gençleri yetiştiren bir eğitim kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

Her şeyden önce insan olma düsturundan hareketle başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm topluma bu bilinci aşılamak; kadının ve erkeğin toplumsal yaşamda eşit ve adil olduğu bir toplumu inşa etmek; donanımlı, özgüveni yüksek, bilime ve ülkesine hizmeti amaç edinmiş, cesur kadınlarımızla ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşımak için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü toplumlar ancak güçlü kadınlarla mümkündür.

Ülkemizin bu anlamda kadınlara sunduğu olanaklar ve kadınlarımızın başarıları gurur vericidir. Ancak bilimde, sanatta, sporda, yönetimde hemen her alanda söz sahibi daha fazla kadın görmek istiyor ve kadınlarımızın artık sadece üretimleri, çalışmaları, başarılarıyla gündeme gelmesini arzu ediyorum.

Her yol bir adımla, her mücadele farkındalıkla başlar. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün de bu mücadelede farkındalığa katkı sağlamasını temenni ediyor, tüm dünyada daha güzel yarınlara kavuşmayı diliyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

 

Eklenme tarihi :8.03.2022 11:15:28
Son güncelleme : 30.11.2022 09:50:12