Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Kutlama Mesajı

Değerli Akdeniz Üniversiteliler,

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 104. yıl dönümü kutlu olsun!

19 Mayıs 1919, şanlı tarihimizin en karanlık günlerinde yanan umut kıvılcımıdır. Bu önemli dönüm noktasında sahneye çıkan değerler; “gençlik” kavramında vücut bulan “umut, enerji ve cesaret” olmuştur. Bu anlamda gençlik bir yaş grubunu değil, bir inanç doğasını temsil eder.

Yorulmak bilmeden çalıştığınız, doğru bildiğiniz yolda cesurca yürüdüğünüz ve daha güzel günlerin hayalini kurduğunuz oranda gençsiniz.

Atatürk 30 yaşında Trablusgarp’ta savaşırken de, 38 yaşında Samsun’a ayak bastığında da, 42 yaşında Cumhuriyeti kurduğunda da, Hatay’ı ana yurda katmak için hasta haliyle güney gezisine çıktığı 57 yaşında da gençti. Ve onun bugün önümüzü aydınlatan fikirleri de hala genç, hala dinamik, hala güçlü.

Sevgili gençler, bugün bu fikirler sizlere emanet. Vatanı ve bayrağı uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş bir neslin torunları olarak, fikri hür vicdanı hür bir anlayışla özgürlük ve bağımsızlık yolunda size emanet edilen Cumhuriyetin Bayrağını daha yukarılara taşıyacağınızdan hiç şüphem yok. Atatürk’ün dediği gibi bunun için “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.”

Çok okuyacağız, çok çalışacağız, bilimin rehberliğinde her geçen gün daha büyük işler başaracağız. Türkiye Yüzyılında hep birlikte çok büyük gelişmelere şahit olacak, muazzam işlere, başarılara imza atacağız. Azminiz, enerjiniz, cesaretiniz, kararlığınız bizlere de güç ve umut veriyor.

 Bu umutla, bu heyecanla başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu toprakları bizlere vatan kılan kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla ve minnetle yâd ediyorum.

 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

image002.jpg

Eklenme tarihi :19.05.2023 13:43:10
Son güncelleme : 19.05.2023 13:43:10