Rektör Özkan’a sendika temsilcileri ve personelden promosyon teşekkürü

Akdeniz Üniversitesi mensupları ve sendika temsilcileri Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a yeni dönemde imzalanan promosyon protokolü için teşekkür ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Akdeniz Üniversitesi ile Türk Ekonomi Bankası A.Ş. arasında Bankacılık Hizmetleri ve Promosyon Ödemesi Protokolü imzalanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda bir araya gelen sendika temsilcileri ve üniversite mensupları protokol sonucunda elde edilen tutar ve tutarın bir hafta içerisinde hesaplara yatırılması nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundu.

UZUN SÜREN GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2015 yılında Türk Ekonomi Bankası ile çalışmaya başlandığını söyleyerek promosyon yenilemelerinde Akdeniz Üniversitesi’nin Kasım ayında yürüttüğü ihale ile Türk Ekonomi Bankası’nın en iyi teklifi veren banka olarak ihaleyi kazandığını ifade etti. Personellerin hakkını korumak için uzun süren görüşmelerde sonuca ulaşmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Rektör Özkan, “Göreve geldiğimizde 2020 Kasım ayında üç yıllık bir sözleşme imzalamıştık. Bu sözleşme üç yılı doldurmadan karşılıklı anlaşarak fesih ettik. Tekrar ihaleye çıktık ve yine TEB’in en yüksek teklifi vermesiyle yeni anlaşma zemini oluşmuş oldu. İlk yaptığımız protokolde personelimize maaş durumuna bakılmaksızın promosyonu eşit düzeyde 4 bin 500 TL olarak vermiştik. Son yaptığımız protokol doğrultusunda da o sözleşmeyi iptal ettik ama çalışanlarımızdan para iadesi olmadan TEB ile 28 bin liraya yeniden üç yıllığına anlaştık. Toplamda personelimiz 32 bin 500 lira promosyon aldı. Personelimizin maaş durumuna bakılmaksızın promosyonu eşit düzeyde almasını istedik. Herkesin evine mutlu gitmesi adına böyle bir karar aldık. TEB Bankası da bizi kırmadı. Promosyon tutarı 7 bin 763 kişinin hesabına dün itibarıyla yatırıldı. Bu promosyonun üniversitemiz ve personelimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TÜM İNTERN ÖĞRENCİLERİNE DE PROMOSYON

Akdeniz ailesinin her bir üyesinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi olarak 3 bine varan akademik ve 4 bini aşan idari personelimizle büyük bir aileyiz. Tüm personelimizin huzur ve mutluluğunu çok önemsiyorum. Başarı bir ekip işi ve her biriniz bu ekibin önemli bir parçasısınız. Akdeniz ailesinin her bir üyesi bizim için ayrı ayrı önemlidir. Bunun için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışanlarımızın hakkını korumak için çalıştık. İntern öğrencilerimizi de düşündük. Türkiye’de çok da benzeri olmayan bir şekilde onların da bu haktan yararlanmasını sağladık. Onlardan da çok olumlu dönüşler aldık.” diye konuştu.

ŞEFFAF VE KATILIMCI SÜREÇ İÇİN TEŞEKKÜR

Son sözleşme hazırlanıncaya kadar şeffaf ve katılımcı bir politika izlendiğini ve sonucunda da iyi bir rakam elde edildiğini ifade eden Sendika Temsilcileri Rektör Özkan’a ve Genel Sekreter Ali Evren İmre’ye teşekkür ederek 2023 yılına maddi ve manevi anlamda umutla gireceklerini söyledi.

İNTERN ÖĞRENCİLERİNDEN PROMOSYON TEŞEKKÜRÜ

Türkiye’de ilk defa promosyon alma hakkını kazanan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İntern öğrencileri de Rektör Özkan’a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Eklenme tarihi :7.12.2022 16:47:27
Son güncelleme : 7.12.2022 16:47:27