Rektör Özkan, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ile bir araya geldi

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Uluslararası Öğrenci Topluluğu üyelerini ağırladı. 14 farklı ülkeden gelen öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu söylerken, Rektör Prof. Dr. Özkan, 'Sizler bizim tanıtım elçilerimizsiniz' dedi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ile makamında bir araya geldi. İrlanda, Benin, Sırbistan, Tayland, Karadağ, Venezüella, İspanya, Türkmenistan, Moğolistan, Sudan, Moldova, Ukrayna, Çin ve Azerbaycan olmak üzere 14 farklı ülkeden  gelerek Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olan topluluk üyelerini Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu'nda ağırlayan Rektör Özkan, öğrencilerle daima iletişim halinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

KOCAMAN BİR DÜNYA BAHÇESİ
Öğrencilerin şikayetlerini ve isteklerini dinleyen Rektör Özkan, 'Akdeniz Üniversitesi'nin varlık sebebi siz değerli öğrencilerimizsiniz. Akdeniz Üniversitesi kampüsü öğrencileriyle ve siz dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerimizle birçok farklı çiçeğe ev sahipliği yapan kocaman bir dünya bahçesi şeklinde oluyor. Öğrencilerimizin hepsi rengarenk açan güzel çiçekler, üniversitemiz de bu çiçeklerin daha da güzelleşmesi için eğitim, öğretim, kültürel ve sportif alanlarda sizlere daha iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz.' dedi.
TANITIM ELÇİLERİMİZSİNİZ
Akdeniz Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Özkan 'Üniversitemiz kendi alanında uzman eğitim kadrosuyla Türkiye'de eğitimde ve bilimde öncü konumunda yer alıyor. Siz farklı ülkelerden gelen değerli öğrencilerimizle de uluslararası alanda tercih edilen üniversiteler arasında yerini alıyor. Sizler bizim tanıtım elçilerimizsiniz. Sizlerden ricam üniversitemizin sizler gibi daha fazla yabancı öğrenciye ve kültürel çeşitliliğe ev sahipliği yapabilmesi için ülkelerinizde Akdeniz Üniversitesi'nin olanaklarından ve eğitim kalitesinden lütfen bahsediniz. Sizler sayesinde üniversitemizi daha geniş kitlelere tanıtırsak hem Antalya'mız hem üniversitemiz hem de sizin topluluğunuz için yararlı olacaktır.' şeklinde konuştu.

60'IN ÜZERİNDE ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR
Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Ramazan Uyar, topluluğu adeta bir milletler topluluğunu andırdığını ve 60'ın üzerinde ülkeden öğrencinin bulunduğunu söyledi. Bu ülkeleri temsilen 14 ülkeden öğrencilerle Rektör Prof. Dr. Özkan'ı ziyaret etiklerini anlatan Uyar, topluluk sayesinde öğrencilerin uluslararası sosyal ve kültürel anlamda birbirleriyle kaynaştıklarını ve farklı kültürleri birbirleriyle paylaşmalarını amaçladıklarını kaydetti. Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı George Bakkur, Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirterek, 'Sayın Rektörümüze bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz.' dedi. Rektör Özkan, öğrencilerin istek ve şikayetlerini tek tek dinleyerek çözülmesi için yardımcı olacaklarını söyledi. Toplantı sonrasında öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.



Eklenme tarihi :14.06.2022 11:17:44
Son güncelleme : 29.11.2022 13:37:18