Rektör Özkan, Turizm Fakültesi’nde öğretim üyeleri ve öğrencilerle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında ilk ziyaretini Turizm Fakültesi’ne gerçekleştirdi. Rektör Özkan öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Ağustos ayında rektörlüğünün ikinci dönemine atanan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında birim ziyaretlerine başladı. İlk ziyaretini Turizm Fakültesi’ne yapan Rektör Özkan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen eşlik etti. Rektör Özkan’ı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Nurşah Şengül, Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Balcı Torun karşıladı. Toplantıda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen fakülte ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ TURİZM FAKÜLTESİ

Toplantı salonunda öğretim üyeleriyle bir araya gelen Rektör Özkan, “Türkiye’nin en iyi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmekten mutluyum. Fakültemiz öğrenciler tarafından tercih edilen en iyi devlet üniversitesi fakültesi konumunda. Sizlerle bir araya gelerek hem yeni eğitim öğretim yılımızı kutlamak hem de yapılması gerekenlerle ilgili bilgi paylaşımında bulunmak istedik. Akdeniz Üniversitesi ülkemizin göz bebeği Turizm Fakültemizde ülkemiz için çok önemli değerler yetiştiriyor. Bu açıdan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz olarak hem üniversitemizin gelişimine hem de fakültemizin gelişimine yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

Öğretim üyeleriyle yaptığı bilgi alışverişinin ardından öğrencilerle de bir araya gelen Rektör Özkan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin görüş, öneri ve isteklerini dinleyen Rektör Özkan, öğrencilerin taleplerine çözüm bulunması konusunda talimat verdi. Görüşmelerin ardından Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ait mutfağı gezen Rektör Özkan, fakülte içerisinde yer alan ‘Türkiye Turizminin 150 Yılı’ isimli sergiyi de gezdi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :24.09.2024 10:22:09
Son güncelleme : 26.09.2024 12:56:26