Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında mezunu ve öğretim üyesi olduğu Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.
Fakülteleri ziyaret ederek gerçekleştirilen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Tıp Fakültesi Mor Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı. Rektör Özkan’ı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Şenol, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Neval Boztuğ, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve başhekim yardımcıları karşıladı. Dekan Şenol, Tıp Fakültesiyle ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
MEZUN OLDUĞUM FAKÜLTEMDE OLMAKTAN MUTLUYUM
1973 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin 1982 yılında Akdeniz Üniversitesi’nin kuruluşu ile adının Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak eğitim öğretime devam ettiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Üniversitemizin tarihinden daha eski bir tarihte kurulan Tıp Fakültemiz, birkaç fakültemizle birlikte üniversitemizin lokomotifi konumunda yer almaktadır. 24 fakülte içerisinde en eski tarihe sahip olan Tıp Fakültemizin ülkemize, Akdeniz havzasına ve Antalya’ya verdiği katkılardan dolayı gurur duyuyorum. Ben de öğrencisi, öğretim üyesi ve son 5 yıldır da rektörü olarak burada bulunmaktan duyduğum mutluluğu sizlere iletmek isterim. 1973 yılında kurulan fakültemiz 50 yılı aşkın bir fakülte olarak ülkemizin en köklü ve en başarılı Tıp Fakülteleri arasında yerini aldı. Tıp Fakültemizin ve Akdeniz Üniversitemizin isminin uluslararası alanda ve ulusal alanda başarılı olmasını sağlayan siz değerli öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Özkan, öğretim üyeleriyle bir araya geldiği toplantının ardından öğrencilerle de görüşerek talep ve isteklerini dinleyerek çözülmesi hususunda talimat verdi.
AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI
Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.
Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.
Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.
Son güncelleme : 1.10.2024 09:29:51