Rektör Özkan, İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında İletişim Fakültesini ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Akademik Birim Değerlendirme Toplantılarına devam eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a, İletişim Fakültesi ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen eşlik etti. Toplantıda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, fakülte hakkında ve öğretim üyelerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Özkan toplantı sonrası öğretim üyeleri ve öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Akdeniz Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir aile olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Fakültelerimizi ziyaret ederek sık sık öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Birlikte yaşadığımız güzel şehrimizde ve kampüsümüzde paylaşımlarda ve fikir alışverişinde bulunmayı çok önemsiyoruz. İletişim Fakültesi’ne Rektör Yardımcılarımızla birlikte yaptığımız ziyaretimizle hem öğretim üyelerimiz ile fakülte alanında birlikte neler yapacağımızı ele aldık hem de öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcında talep ve isteklerini dinledik. Fakültelere ziyaretlerimiz devam edecek. İletişim Fakültesi’nin ve Akdeniz Üniversitesi’nin kurum kültürünün geliştirilmesinde katkı sunan sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Özkan, öğretim üyeleriyle yüz yüze yaptığı görüşmelerin ardından kalabalık bir öğrenci grubuyla da bir araya gelerek fikirlerini ve isteklerini öğrendi. Rektör Özkan öğrencilerin taleplerinin çözülmesi konusunda talimatlarını yardımcılarına iletti.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :24.09.2024 10:36:38
Son güncelleme : 26.09.2024 12:53:09