Rektör Özkan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni ziyaret etti.

Fakülteleri ziyaret ederek gerçekleştirilen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda öğretim üyeleri ve öğrencilerle toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı.

Rektör Özkan’ı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Akyüz, dekan yardımcıları Prof. Dr. Emre İpekçi Çetin, Doç. Dr. Eda Oruç Erdoğan karşıladı. Dekan Akyüz, fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

1993 yılında eğitim hayatına başlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 7 bölüm olduğunu ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz de üniversitemizin köklü fakülteleri arasında yerini alıyor. 30 yılı aşkın eğitim öğretim hayatıyla öğrencilerimizin uzmanlık alanında başarılı bir hayata adım atmalarını sağlayan fakültemiz, kampüsümüzün merkezinde birçok bilim dalıyla entegre bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Fakültelerimizi ziyaret ederek araştırma üniversitesi konusundaki misyon ve vizyonumuzu ve sizlerin bu konuda bulunacağı katkıları öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle istişare ederek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Birlikte ortak bir amaç doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitim ve öğretimi, ülkemize de en iyi araştırma geliştirme faaliyetlerini kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız. Yapmış olduğunuz ve yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :1.10.2024 15:22:55
Son güncelleme : 1.10.2024 15:23:22