Rektör Özkan’a Kadın Liderler Projesi kapsamında ödül

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Uluslararası Kadın Forumu’nun düzenlediği “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi” kapsamında ödül verildi.

Uluslararası Kadın Forumu (IWF) Türkiye ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi” kapsamında Türkiye’de çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış kadınlara ödül verildi. Kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham veren kadınların tespit edildiği proje kapsamında, çeşitli kamu kurumları ve Türkiye’nin ilk 100 sanayi ve ticari kuruluşu kategorilerinde 100 kadın lider belirlendi.

ÖDÜLÜ TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP VERDİ

Vali, belediye başkanı, rektör ve üst düzey yöneticilerin yer aldığı listede Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sürdürdüğü görevler ve başarılı kariyeri sebebiyle ödüle layık görüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop himayelerinde TBMM Başkanlık Konutu’nda yapılan törende Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ödünü TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un elinden aldı.

1-.jpg

ÖRNEK OLMAYI DİLİYORUM

Türkiye’de ilk 100 kadın lider arasına adını yazdırmayı başaran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan böyle bir ödüle layık görülmekten son derece mutlu olduğunu belirtti. Kadınların sosyal hayatta, iş hayatında ve akademik hayatta daha fazla rol alması için çabaladığını söyleyen Rektör Özkan, “Bir anne, cerrah ve rektör olarak öncelikle iki kız annesi olarak evlatlarıma, kız öğrencilerimize ve ülkemizin tüm genç kadınlarına örnek olmayı diliyorum. Açtığımız bu yolda bayrağı ileride onlara devredeceğiz. Onların da bu özgüvenle çok daha güçlü, donanımlı ve iyi yerlerde olmasını arzu ediyorum.” dedi.

2-.jpg

GÜÇLÜ KADIN LİDERLERE İHTİYACIMIZ VAR

“Sürdürülebilir bir gelişim, hakkaniyetli bir bölüşüm için güçlü kadın liderlere ihtiyacımız var.” diyen Rektör Özkan, Uluslararası Kadın Forumu’nun yürüttüğü bu projenin kadın liderliğini güçlendirmesi, kadınların birbirine olan desteğini ve güç birliğini göstermesi açısından çok kıymetli olduğunu ifade etti. Rektör Özkan, “Bu proje kadınlarımızın ülkemizin pek çok kurum ve kuruluşunda ülke insanına en güzel şekilde hizmet ürettiğini gösterdi. Çünkü biliyoruz ki güçlü toplumlar ancak güçlü kadınlarla mümkündür. Bu konuda bizlere güvenen ve desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ev sahipliği yapan TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

3-.jpg

Eklenme tarihi :29.09.2022 16:48:24
Son güncelleme : 10.10.2023 16:51:03