Prof. Dr. Basil Matta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Anestezyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı tarafından İleri Monitörizasyon Master Class Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cambridge Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Basil Matta sunum yaptı. Akdeniz Üniversitesi Hasatanesi B Blok Mor Salonda gerçekleştirilen İleri Monitörizasyon Master Class Toplantısı’na Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Neval Boztuğ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İLERİ MONİTÖRİZASYON MASTER CLASS TOPLANTISI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “İleri Monitörizasyon Master Class Toplantısına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün kan basıncı regülasyonu oksijenasyon, özellikle doku oksijenasyonu ve bölgesel doku oksijenasyonu ve nöromönitrizasyon konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere aranızda olan konuğumuz Prof. Dr. Basil Matta’yı dinleyeceğiz.” dedi. Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “Akdeniz Üniversitesi’nde bu toplantıyı yapmamızı sağlayan Masimo firmasına çok teşekkür ediyoruz. Ekibine burada bulunan ve şu anda bulunmayan bu işe izin verip yönlendirenlere çok teşekkür ediyorum. Basil Matta uzun yıllar Cambridge Üniversitesi anestezi departmanının ve yoğun bakım ünitesinin sorumlusu olarak çalışmıştır. Temel ilgi alanı, nöro monitörizasyon ve beyin monitörizasyonu, nöro travma konularında olup ve doku oksijenasyonu ve uyku derinliği ile ilgili yüzden fazla makalesi, kitap yazarlığı ve kitap bölümü yazarlığı mevcuttudur. Masimo firmasının global medikal direktörü olarak görev yapmaktadır ve bugün kullandığınız hepinizin özellikle araştırma görevlisi arkadaşlarımız için ileri düzey monitörizasyonların geliştirilmesinde özellikle çalışıyor kendisi bugün de bu bilgilerini bize aktaracak.” şeklinde konuştu.

PROF. DR. BASİL MATTA SUNUMU YAPTI

Türkiye’de ve Antalya’da bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Cambridge Üniversitesi Öğretim emekli Üyesi Prof. Dr. Basil Matta da “Doku Oksijenizasyonu (Serebral Oksimetre), SPH Hemoglobin Noninvaziv Ölçümü, Sedline (Sedasyon Derinlik Ölçümü) ile İlgili Ölçüm Teknolojileri” konusunda sunumunu gerçekleştirdi. 

Eklenme tarihi :7.06.2024 14:35:44
Son güncelleme : 7.06.2024 14:36:03