Organ nakli gönüllüsü Mehmet Şahan anısına lokma dağıtıldı

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan anısına Kur’an Tilaveti ve lokma dağıtımı yapıldı.

AKBÖHONDER bahçesinde gerçekleştirilen programa Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Üniversite Genel Sekreteri Ali Evren İmre, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

ÖNCÜLÜK ETTİĞİ İYİLİKLERİ ÇOĞALTMALIYIZ

Merhum Mehmet Şahan’ın yakınlarına başsağlığı dileyen Rektör Özkan, AKBÖHONDER üyeleri ile de sohbet etti. Derneğin çalışmalarını çok değerli bulduğunu dile getiren Rektör Özkan, “Mehmet Başkan’ın çok emekleri var dernekte. Ömrünü organ nakli hastalarına destek olmaya adamıştı. Bazen yaşanan olumsuzlukları fırsata çevirmek gerektiği söylenir ya, Mehmet Başkan bunu en iyi şekilde başaran birisiydi. Türkiye’nin ilk böbrek nakli hastalarından biri olarak henüz 23 yaşındayken Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu hocamız tarafından gerçekleştirilen nakille hayata tutundu. Hiçbir zaman hayata küsmedi mücadeleyi bırakmadı. 26 yıl önce kurduğu AKBÖHONDER ile organ nakli bekleyen hasta ve hasta yakınlarına ömrünü adadı. Onlara umut verdi, yardım etti, hayata tutunmaları için el uzattı. Mehmet Başkan böylece hem kendi hayatına anlam kattı hem de sayıları binleri aşan gönüllere dokundu. O geride hoş bir seda bırakmayı başardı. Şimdi bize düşen onun bıraktığı yerden, öncülük ettiği iyilikleri çoğalmak olmalıdır. Değerli AKBÖHONDER üyeleri bunu başaracağınıza hiç şüphem yok. Biz her zaman yanınızda olacağız.” diye konuştu.

IMG_9360_1575x1050.JPG

IMG_9370_1575x1050.JPG