Öğrenciler tarafından Meclis Simülasyonu etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu üyeleri Akdeniz Bölgesinde bir ilk olan Meclis Simülasyonu etkinliğini düzenlendi.

Projenin kapanışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Gülsüm Aktağ katıldı.

AKDENİZ BÖLGESİNDE BİR İLK OLAN MECLİS SİMÜLASYONU ETKİNLİĞİ

Çevre ve İklim Değişikliği Başkanı Ali Eşref Can divan başkanlığını üstlendiği etkinliğe dair konuşmasında “Akdeniz Bölgesinde bulunan üniversiteler arasında ilk defa simülasyonu üniversitemize getirme gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize birer Milletvekili kimliğini vererek onların kanun teklifleri oluşturmasına ve genel kurulda kendilerini ifade etmelerine olanak sağladık. Toplamda 107 milletvekili eksiksiz bir şekilde katılım sağladı. 4 günlük bir yasama süreci olan Meclis Simülasyonun sonunda 30’u aşkın kanun teklifi genel kuruldan geçti. En iyi kanun teklifleri oluşturan ve Meclis etiğine uygun bir şekilde davranan milletvekillerimize yüzüncü yıla özel Nutuk hediye edildi.” şeklinde konuştu.

Can, “Bu projeyi üniversitemize bir gelenek haline getirip her yıl yapmayı düşünüyoruz. Meclis Simülasyonu TBMM gençlik halidir. Bu simülasyonda her bölümden öğrenci arkadaşlarımız yer aldı. Komisyonlar da kanun teklifleri verdiler ve genel kurulda özgür bir şekilde görüşlerini ifade ettiler. Kesinlikle reel siyasete girmeden devletin geleceği üzerine iklim değişikli göç ve çevre üzerine yasa tasarılarını hazırladılar.” dedi.

Eklenme tarihi :20.12.2023 09:39:05
Son güncelleme : 20.12.2023 09:40:13