Öğrenciler Geleneksel yöntemlerle ekmek yapıyor

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Kampüs içerisindeki Akdeniz Restaurant’ta geleneksel yöntemlerle ekmek yapmaya başladı.

Pandemi döneminde kapatılan Akdeniz Restaurant 2023 yılında Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Gastronomi Topluluğu’nun hizmetine sunuldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın destekleri ile yeniden kurgulanan Akdeniz Restaurant’ta Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Arman öncülüğünde Gastronomi Topluluğu öğrencileri tarafından geleneksel yöntemlerle ekmek yapılmaya başlandı.

İlk olarak Kampüs içerisindeki kantinler için sipariş usulü gerçekleştirilmesi planlanan geleneksel yöntemlerle ekmek yapımı için haftada 300 ekmek üretilmesi hedefleniyor. Öğrenciler tarafından Sarı buğdaylı köy ekmeği, çavdarlı köy ekmeği, tam buğday ekmeği, sarı buğday ekmeği, çavdar ekmeği, beyaz ekmek, baget ekmeği, babka gibi çeşitli ekmek türleri yapılabiliyor. Akdeniz Restaurant’ta da satışı yapılacak ekmeklere talebin yoğun olması bekleniyor.

Eklenme tarihi :2.01.2024 11:36:46
Son güncelleme : 2.01.2024 11:37:07