Mimarlık Fakültesi’nde Akademik Birim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Mimarlık Fakültesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Mimarlık Fakültesi’ni ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen eşlik etti. Rektör Özkan’ı Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nilüfer Gürer Bildik, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Yıldırım karşıladı.

Fakülte sunumuyla başlayan toplantıda Dekan Prof. Dr. Zuhal Kaynak Elinç fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇİN TASARLANMIŞ YENİ BİNA

Mimarlık Fakültesi konferans salonunda öğretim üyeleri ile görüşen Rektör Özkan, “Göreve geldiğimizde Mimarlık Fakültesi kendisine ait olmayan başka bir binada eğitim öğretime devam ediyordu. Yaklaşık bir yıl önce Mimarlık Fakültesi için tasarlanmış bu binaya taşınmanız hepimiz için mutluluk verici oldu. Biz de yönetim olarak köklü bir üniversite olan Akdeniz Üniversitesi fakültelerinin daha iyi koşullarda yaşaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Fakültelerimizi ziyaret ederek öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle görüşerek daha güzel bir iklimde nasıl yaşanır konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Evimizden daha fazla zaman geçirdiğimiz üniversitemizde ortak akıl kültürüyle daha güzel günlerde buluşmak için çaba sarf ediyoruz. Fakültemizde eğitim veren öğretim üyelerimize ve eğitim gören öğrencilerimize yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum, katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Özkan, öğretim üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından öğrencilerle de bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılında başarı dileklerini iletti. Rektör Özkan, öğrencilerin talep ve isteklerini dinleyerek çözümler üretilmesi konusunda bilgi aktarımında bulundu.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

Eklenme tarihi :25.09.2024 09:56:00
Son güncelleme : 26.09.2024 12:52:23