Mimarlık Fakültesi Dekanları, Akdeniz Üniversitesi’nde bir araya geldi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) toplantısı gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas’ın üye olarak temsil ettiği Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) 02-03 Aralık 2022 tarihlerinde Antalya’da Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas ile birlikte Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi Başkanı ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Başkan Yardımcısı ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Doğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşin Sev, MEF Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arda İnceoğlu, TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Erkal katıldı.

REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. CENGİZ TOKER’E ZİYARET

Dekanlar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker’i makamında ziyaret ederek Mimarlık Fakültelerinin eğitimde evrensel kalite standartlarını sağlaması, program akreditasyon süreçlerini başarıyla yürütülebilmesi ve alandaki araştırma olanaklarını geliştirmesine yönelik MİDEKON çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptılar.

ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM

Mimarlık Fakültelerinde eğitimin güncel konularının Antalya ve yakın çevresindeki akademisyenler, öğrenciler, Mimarlık Fakülteleri mezunları ve ilgili meslek insanları ile paylaşılması amacıyla Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi ortak organizasyonu ile gerçekleşen toplantının ikinci gününde Mimarlar Odası Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda devam edildi. Etkinliğe Antalya ve yakın çevresindeki farklı üniversitelerden Mimarlık Fakülteleri ve bölümlerinin yöneticileri ile bu kurumların temsilcisi akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ayrıca ilgili meslek odalarının temsilcileri ve meslek insanları yoğun katılım gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas, Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya ve yakın çevresinde mimarlık, planlama ve tasarım alanındaki eğitim açısından etkin ve öncü rolüne değinerek bölgemizdeki Mimarlık Fakültelerinin evrensel kalite standartları doğrultusunda gelişmesinin gerekliliği ve bu süreçte program akreditasyonlarının önemini vurguladı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler etkinlik açılış konuşmasında Mimarlık Fakültelerindeki eğitim standartlarının geliştirilmesinin sektörde mesleki hizmetlerin kaliteli sunumu açısından taşıdığı önemi vurguladı.

MİMARLIK FAKÜLTELERİNDE EĞİTİMİN GÜNCEL KONULARI KONFERANSI

Açılış konuşmalarının ardından söz alan MİDEKON Başkanı ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda “Mimarlık Fakültelerinde Eğitimin Güncel Konuları” başlıklı konferans verdi. Konferansında eğitim, akreditasyon, ar-ge hususlarındaki güncel MİDEKON çalışmalarını dinleyiciler ile paylaştı.

Konferans sonrasında dinleyicilerin soruları MİDEKON üyeleri tarafından cevaplandırıldı.

Eklenme tarihi :7.12.2022 17:27:13
Son güncelleme : 7.12.2022 17:27:13