Lisansüstü Öğrencilere Tübitak Proje Hazırlama Eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından lisansüstü öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Proje Hazırlama Tekniği Eğitimi düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 'Ufuk Açan Eğitimler' serisi kapsamında çevrim içi olarak TÜBİTAK Proje Hazırlama Tekniği Eğitimi düzenlendi. Eğitim Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Turhan ve Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr Ethem Karadirek tarafından verildi. TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Programı özelinde gerçekleştirilen eğitim öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
ULUSLARARASI PROJELERE GEÇİŞİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Enstitü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş yaptığı açıklamada 'Enstitümüzde 18 Nisan 2022 itibarıyla 460'ı doktora öğrencisi olmak üzere toplam 34 anabilim dalında 1380 lisansüstü öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin ve bilhassa doktora programı öğrencilerimizin tez projelerini TÜBİTAK'a sunmalarına büyük önem atfediyoruz. TÜBİTAK kapsamında proje yapmanın öğrencilerimizin hem diğer TÜBİTAK desteklerine ve hem da uluslararası projelere geçişlerini kolaylaştıracağı açık bir gerçeklik.' dedi.
TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ YARARLANMALI
1002 programına başvuracak öğrencilerin dikkat etmesi gereken önemli konulara değinen Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş şu açıklamalarda bulundu: 'Örneğin önerilecek projenin; araştırma projesi kriterlerine uygun olması, rutin bir çalışma niteliğinde olmaması, proje yürütücüsü, araştırmacı ve danışmanların TÜBİTAK - Araştırmacı Bilgi Sistemi araştırmacı ve danışmanların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri; aynı proje önerisi ile başvuru sonuçlanmadan başka bir programa başvuru yapılmaması ve başvuru formunda yer alan tüm konu başlıklarının, eksiksiz doldurulması; proje kapsamında yapılacak arazi çalışması için arazi planının sunulması ve projeyi bilimsel olarak değerlendirebilecek yeterlilikte bilgi içermesi gibi konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Öğrencilerimizin ve anabilim dallarımızın önümüzdeki süreçte TÜBİTAK 1002 Destek Programına başvurularının artacağına inanıyoruz. Öğrencilerimize çok yönlü beceri ve mali kaynak sağlayacak olan bu destekten tüm öğrencilerimizin yararlanmak üzere hazırlık yapmalarını bekliyoruz.'
LİSANSÜTÜ ÖĞRENCİLERE BURS VE ARAŞTIRMA BÜTÇESİ SAĞLANIYOR
1002-Hızlı Destek Programı, üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamayı amaçlamaktadır ve bu yıl her proje için TÜBİTAK 45 bin TL belirlemiş bulunuyor. Ayrıca bu tutar kapsamında olmak üzere burs sağlanması da söz konusudur. Buna göre ücret karşılığı çalışmayan Yüksek Lisans öğrencisine aylık 4.250 TL, Doktora öğrencisine 5.500 TL ve doktora sonrası araştırmacılar içinse 7.500 TL ve lisans öğrencisine ise 1.250 TL aylık bur verilmektedir. Öğrenciler ve özellikle bir kurumda çalışmayanlar için önemli tutarda destek sağlanmaktadır.
 


Eklenme tarihi :9.05.2022 15:10:43
Son güncelleme : 29.11.2022 14:11:33