Kumluca’da ‘Sahada Çocukla Çalışmak’ konulu seminer düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde “Sahada Çocukla Çalışmak’’  konulu seminer ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kızbes Meral Kılıç moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminer ve atölye çalışmasına Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. Güngör Çabuk konuşmacı olarak katıldı.

ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Programda Çocuklara Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları başlığı altında çocuk gelişimcilerin sahada çalışmalarının çocuk ve aile açısından önemi vurgulandı.  Her geçen gün farklı alanlarda çocuk gelişimcilere ihtiyaç duyulduğu ve iş olanaklarının artırıldığı belirtildi. Seminer kapsamında ebeveyni ceza evinde olan, cezaevinde annesi yanında kalan, cezası nedeniyle cezaevinde kalan, suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocukların yaşadıkları zorluklar ve bu çocuklara yönelik verilen hizmetlerden bahsedildi. Çocuk ihmal ve istismarının çocuğun tüm gelişim alanlarında olumsuz etkilerinden bahsedilirken çocuk ihmal ve istismarından şüphe duyulduğunda hangi yolların izlenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler verildi.

ÖRNEK VAKA ANLATILDI

Alanda önemli deneyimler elde eden Dr. Güngör Çabuk çocuk ihmal ve istismar vakalarında ne gibi durumlarda şüphe edilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler vererek bu konuda öğrencilerin farkındalık düzeylerinin arttırılmasına yönelik önerilerde bulundu. Dr. Çabuk, sokakta çalışan/yaşayan, madde kullanan, akran zorbalığına uğrayan, doğal afet ve felaketlerle karşılaşan çocuklar için risk faktörleri ve bu çocukların korunmasına dair verilen hizmetlerden bahsetti. Dr. Çabuk, sunduğu bir vaka öyküsünü Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine atölye çalışması ile derinlemesine inceleme ve farklı boyutlarla vakayı değerlendirme fırsatı sağladı. Dr. Güngör Çabuk’a bilgi ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaştığı için teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Eklenme tarihi :20.05.2024 14:43:20
Son güncelleme : 20.05.2024 14:43:31