Kumluca’da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri için MS Teams platformu üzerinden online olarak “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Uygulama Alanlarında Yasal Sorumluluklarımız” konulu eğitim gerçekleştirildi. Her yıl eğitim öğretim döneminin başlangıcında yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi bu yıl Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, fakülte öğretim elemanları ve 487 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Fotograf-5.jpg

UYGULAMA ALANLARINDAKİ RİSKLER ANLATILDI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Türkay katılımıyla gerçekleşen eğitimde, öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemi, uygulama alanlarında karşılaşabilecekleri risk faktörleri, yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıkları ile karşılaşılması durumunda yapılması gerekenler ile ilgili kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Fotograf-4.jpg

ÖĞRENCİLER İÇİN YOL GÖSTERİCİ

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin aldıkları dört yıllık eğitim kapsamında çeşitli alanlarda (ASM, TSM, hastane, okul gibi) uygulamalarını gerçekleştirdiğini söyleyerek öğrencilerin uygulama alanlarına çıkmadan önce uygulama alanlarındaki risk faktörleri, koruyucu önlemler, uygulama alanlarındaki hak ve sorumlulukları, risk faktörü ile karşılaşılması durumunda yapılması gerekenler ile ilgili bilgi sahibi olmaları gerektiğini ve bu eğitimlerin yol gösterici olduğunu ifade etti. Eğitim sonunda Doç. Dr. Mehtap Türkay’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Eklenme tarihi :19.10.2022 12:25:10
Son güncelleme : 19.10.2022 12:25:10