Kumluca'da Hemşirelik Haftası kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası etkinlikleri düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kumluca Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi. Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlayan kutlama program Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen konferans, halk oyunları gösterimi, söyleşiler ve kısa film gösterisi ile devam etti. Kutlama programına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftçi, Finike İlçe Sağlık Müdürü Serkan Yiğit, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Aladağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman Mutlu, Kumluca ve Finike Devlet Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürleri, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Alper Tugay Arslantaş, öğretim elemanları, hemşireler ve hemşirelik öğrencileri katıldı.

 
HEMŞİRELİĞE YATIRIM VURGUSU
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Hemşirelerin, toplumun sesi olabilmek ve toplumun sağlık konusunda bilinçlendirilmesinin yanı sıra yaşlılar, hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayanlar, kronik hastalığa sahip olanlar gibi dezavantajlı kişilerin eğitimi, haklarının savunulması, bilinçlendirilmesi konusunda güçlenmesi gerektiğini ve bunun için hemşireliğe yatırım yapılması gerekliliğini vurguladı.

ÖĞRENCİLER İÇİN EN İYİ ÖĞRENME ORTAMI SUNULUYOR
Dünya Hemşireler Birliği'nin Hemşirelere saygı gösterilmesinin ve yatırım yapılmasının motivasyonlarını artıracağını ve tükenmişlikleri, işten ayrılmaları, stresi azaltacağını ifade etti. Dekan Öncel, konuşmasında ayrıca; öğrencilerinin her şeyin farkında olarak mezun olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını, ilçede bulunan yerel yönetim, sağlık ve eğitim kurumlarının ve hemşirelerin desteği ile iyi öğrenme ortamlarını sunmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

HEMŞİRELERE MOTİVASYON KONUŞMASI
Programda İzgören Akademi Akdeniz Bölge Müdürlüğü'nden Abdullah Tüfek, 'Avcunuzdaki Kelebek' konulu konferans verdi. Abdullah Tüfek, insanın yaşamında bir amacının olmasının, anı yaşamasının, olaylarda olumlu tarafları görmesinin, duyguların tanınmasının önemli olduğunu vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ünal tarafından da ICN 2022 teması sunuldu. Ünal hemşirelerin bakım hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında eğitimlerine önem verilmesinin, toplum tarafından hemşirelere verilen desteğin ve saygınlığın arttırılmasının önemli olduğundan bahsetti.

HALK OYUNLARI, FİLM GÖSTERİMİ YAPILDI
Kumluca Halk Eğitimi Merkezi'nden Ramazan Turan ve ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bir Umuttur' isimli kısa film gösterimi yapıldı. Program kapsamında ayrıca Öğrenci Hemşireler Derneği Fakülte Temsilciliği, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Fakülte Temsilciliği stantları açıldı. Kutlama Programı sonunda etkinlik düzenleme komisyonunda yer alan Öğr. Gör. Yelda Kublay, Öğr. Gör. Seda Cansu Yeniğün, Öğr. Gör. Ülkü Özer'e ve öğrencilere Hemşirelik Haftası Düzenleme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Derya Adıbelli tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.
 

Eklenme tarihi :18.05.2022 14:31:16
Son güncelleme : 29.11.2022 14:00:53