Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenciler için Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Fakülte Tanıtım ve Kariyer Günleri Planlama Komisyonu tarafından Hemşirelik Bölümü öğrencileri için Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi. Fakülte Tanıtım ve Kariyer Günleri Planlama Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Dr. Adem Sümen ve öğrenci hemşireler Hüseyin Güldar ve Kadir Çınar tarafından koordine edilen etkinlikte; kariyer söyleşisi yapıldı ve özel hastaneler tarafından kurum politikaları, çalışma koşulları, sağlanan imkanlar anlatıldı.

MEZUNDAN BİLGİLER

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021 yılı Hemşirelik Bölümü mezunu olan, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde çalışan ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans mezunu olan Uzman Hemşire Sevgi Aksoy’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Öğr. Gör. Dr. Adem Sümen moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Uzman Hemşire Sevgi Aksoy, lisans dönemini, katıldığı bilimsel ve sosyal etkinlikleri, aldığı dersleri ve mesleğe yansımalarını anlattı. Ayrıca lisansüstü eğitim hakkında bilgi vererek yüksek lisans programına başvuru aşamasından mezun olma aşamasına kadar geçen süredeki deneyimlerinden bahsetti ve önerilerde bulunuldu. Söyleşide kamu sektöründe hemşire olarak nasıl çalışabilirim, görev ve sorumluluklarım neler, mezuniyet sonrası ne yapabilirim ve akademik kariyer yolunda nasıl ilerleyebilirim soruları yanıt buldu. Söyleşi, teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

ÇALIŞMAK İSTEDİKLERİ HASTANE İÇİN ÖN BAŞVURU

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerine Antalya il genelinde bulunan özel hastanelerle görüşme olanağı sağlanarak çalışmayı düşündükleri hastaneler için ön başvuru formu doldurdular ve mesleki hayatlarına yönelik tercih yapma imkanına sahip oldular. Etkinliğe Anatolia Hospital İnsan Kaynakları ve İşe Alım Sorumlusu Pınar Ak konuşmacı olarak katılarak Anatolia Hospital bünyesindeki hastanelerin tanıtımının yanı sıra işe alım süreçlerine yönelik açıklamalara yer verdi. Etkinliğe Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Müdürü Doç. Dr. Meltem Demir, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Neslihan Yılmaz ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Beyza Gürüler konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, Doç. Dr. Meltem Demir oryantasyon süreci ve sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde yapılan hatalara yönelik eğitim verdi. Daha sonra Neslihan Yılmaz tarafından hastanede hemşirelik hizmetleri, çalışma alanları, görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler verildi. Sonrasında Beyza Gürüler, Medical Park bünyesindeki hastanelerin ve Antalya Hastane Kompleksinin tanıtımını yaparak işe alım süreçlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Öğrencilerle özel sektörde iş olanakları, staj olanakları hemşirelik iş gücü, hasta bakım hizmetleri talepleri, sağlık sektöründe yaşanan sorunlar ve çözümleri ile ilgili bilgi alışverişi yapılarak öğrencilerin kariyer planlamalarına ve geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Kariyer Günleri etkinliğinin öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki yaşama hazırlaması, sektörel bilgilerini artırması ve kariyerlerine yön vermesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Fakülte Tanıtım ve Kariyer Günleri Planlama Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Dr. Adem Sümen, “Daha önce fakültemizden mezun olan, lisansüstü eğitim yapan, devlet ve özel sektördeki hastanelerde görev yapan mezun öğrencilerimizle şu anda öğrenim gören öğrencileri tanıştırmak onlar için bir kazanç. Mezunlarımızın hemşirelik mesleğinde ilerlemelerini görmek sadece öğrenciler için değil onları bu alanda desteklemek biz hocalar için de çok özel bir an. Ayrıca sektör buluşmaları ile öğrencilerin farklı hastanelerde, hangi pozisyon ve koşullarda çalışacakları, alacakları maaş düzeyleri, hastanelerin çalışanlarına sunduğu fırsatları, hangi imkanlara sahip olacakları konusunda bilgi sahibi olmanın öğrencilerimizi mezuniyete hazırlamaktadır. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda da bu etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Eklenme tarihi :14.06.2024 11:25:32
Son güncelleme : 14.06.2024 11:30:50