Kumluca öğrencilerine 'Ben Mezunum Bana Sor' etkinliği

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde öğrencilere yönelik 'Ben Mezunum Bana Sor' etkinliği düzenlendi.
 
Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde öğrenciler ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla 'Ben Mezunum Bana Sor' etkinliği gerçekleştirildi. Çevrim içi platformda düzenlenen etkinliğe Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ilk mezunlarından olan Hemşire Kadriye Aslan konuşmacı olarak katıldı.
DONANIMLI MEZUNLAR VERİYORUZ
Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel'in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte Prof. Dr. Öncel, fakültede öğrencileri mesleki yeterlilikler kazandırarak ve yetkinliklerini arttırarak mezun ettiklerini belirtti. Yetkin bir hemşirenin bütüncül bir anlayışla hizmet sunduğunu ve bu yaklaşımın hemşirelik uygulamalarının kalitesi ve verimliliğini artırdığını belirten Dekan Öncel, donanımlı bir şekilde mezun ettikleri öğrencilerin mezuniyet sonrasındaki deneyimlerini fakülte öğrencileri paylaşılmasının öğrencilere rehberlik etmesi açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.
HEDEFLERİNİ VE YAPTIKLARINI PAYLAŞTI
Etkinliğe deneyimlerini paylaşmak için katılan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ilk mezunlarından Hemşire Kadriye Aslan, mezun olduktan sonraki sekiz ayını nasıl geçirdiğini hemşirelik bölümü öğrencileri ile paylaştı. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için bir yerden başlaması gerektiğini, hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için neler yapması gerektiğini planlayarak yola çıktığını ifade eden Hemşire Aslan, mezuniyet sonrasında bir aile sağlığı merkezinde çalışmaya başladığını, göreve başladığı ilk günlerde lisans eğitimi süresince kendisine aktarılan bilgi ve becerileri uygulamaya ilişkin kaygı yaşadığını, ancak ilerleyen günlerde bu kaygısının azaldığını söyledi. Aile sağlığı merkezinde hemşirenin eğitim, danışmanlık, bakım verici başta olmak üzere pek çok rolünü kullanma fırsatı olduğunu dile getiren Aslan, sıklıkla doğum öncesi ve üreme sağlığı eğitimleri verdiğini, bebek, çocuk ve gebe izlemlerini, aşılarını yaptığını, aile planlaması danışmanlığı yaptığını ifade etti. Hemşire Aslan ayrıca akademik kariyer yapmak istediğini belirterek, bunun için de kendine hedefler koyduğunu sözlerine ekledi.  Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlik,  tekrar buluşma dilekleri ve teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Eklenme tarihi :8.03.2022 10:44:07
Son güncelleme : 30.11.2022 09:50:41