Kumluca’da Meme Kanserine dikkat çekildi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Kumluca ve Finike Devlet Hastanelerinin iş birliği ile “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği” düzenlendi. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında Doç. Dr. Fatma Dilek Turan, Öğr. Gör. Dr. Bahar Aksoy ve Arş. Gör. Gülcan Karabulut danışmanlığında öğrencilerin yürütücülüğü ile düzenlenen etkinliğe Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz ve Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Yavuz, Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt ve Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Aladağ da katılım sağladı. Etkinlik hastaneye başvuran kadınlar, yatan hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanları tarafından büyük ilgi gördü.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen ve erken aşamada teşhisi mümkün olan bir kanser türü olduğunu ve erken tanı yöntemlerinin meme kanserinin tespitinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Yaşamı boyunca her 8-10 kadından birinde meme kanseri geliştiğine vurgu yapan öğretim elemanları bu nedenle her yıl toplumda meme kanserine ilişkin farkındalığı arttırmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirttiler.

UYGULAMALI GÖSTERDİLER

Etkinlik kapsamında hemşirelik bölümü öğrencileri, Kumluca ve Finike Devlet Hastanesi’ne poliklinik randevusu için gelenlere, yatan hastalara ve hasta yakınlarına meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma ve erken teşhis yöntemleri konusunda bilgiler vererek bilgilendirme mesajlarının yer aldığı broşürleri dağıttı. Öğrenciler örgü meme modeli üzerinden kendi kendine meme muayenesini göstererek gelenlere meme kanseri farkındalık göstergesi olan pembe kurdele taktı. 2018 yılından bu yana, bu etkinliğin fakültelerinde her yıl Ekim ayında gerçekleştirildiğini belirten öğrenciler, toplumda özellikle kadınlarda farkındalık yaratmak için bu yapılan bu etkinliğin hem kendileri hem de toplum için çok yararlı olduğunu düşündüklerini, böyle bir etkinlikte bulundukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Eklenme tarihi :11.10.2024 13:52:54
Son güncelleme : 11.10.2024 14:49:56