Kumluca’da Çocuk Gelişimciler Günü’nde örgütlenmenin önemi konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Çocuk Gelişimciler Günü  dolayısıyla “Çocuk Gelişiminde Mesleki Örgütlenme: Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği (CGE-DER) iş birliğinde 2023 Yılı Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında söyleşi gerçekleştirildi. “Çocuk Gelişiminde Mesleki Örgütlenme: Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği” isimli söyleşide konuşmacı olarak CGE-DER üyesi Emrullah Can Yavuz yer aldı. Microsoft Teams Programında çevrim içi olarak düzenlenen söyleşiye Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

MESLEKİ ÖRGÜTLENME ÖĞRENCİLİK AŞAMASINDA BAŞLAMALI

Program Çocuk Gelişimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Beyza Sağır’ın “çocuk gelişiminin önemi” ve “çocuk gelişimci kimdir?” açılış konuşması ile başladı. Ardından Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel çocuk gelişimi bölümleri için, Çocuk Gelişimci ve Eğitimcileri Derneğinin önemli bir görevi yerine getirdiğini, mesleki örgütlenmenin öğrencilik aşamasında başlamasının gerekli olduğunu ifade etti. Öğrenci düzeyinde mesleki örgütlenmenin desteklenerek derneğin öğrenci temsilciliğinin oluşturulması ve bu yönde çalışmalar yapılması konusunda önerilerde bulunan Prof. Dr. Öncel çocuklarla ilgili çalışmaların disiplinler arası işbirliği içinde yürütülmesi ve çocukların gelişim özelliklerinin dikkate alınarak faaliyetlerin yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

MESLEKİ GELİŞİM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ SAĞLANMALI

CGE-DER üyesi Emrullah Can Yavuz da Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği’nin 2003 yılında Prof. Dr. Bahar Güçiz Doğan önderliğinde kurulduğunu, her geçen gün üye sayısının arttığını belirtti. Yavuz, derneğin vizyonu, misyonu, ulusal meslek standartları ve yeterlikleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Söyleşide çocuk gelişimi gibi çocukla doğrudan ilgilenen ve uygulamaya dayalı bölümlerin açık öğretim ve uzaktan öğretim ile yürütülmesinin sakıncalarından bahsedildi. Söyleşide mesleki örgütlenmenin çocuk gelişimi disiplinin tanıtılması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, mesleki kimliğin korunması, mesleğin profesyonel gelişimi ve güç birliğinin sağlanması açısından önemine değinildi. Çocuk gelişimi bölümünde lisans öğrencileri düzeyinde mesleki örgütlenmenin bulunmadığı ve bu konuda çalışmalar yürütülmesi gerektiği önerildi. Söyleşinin sonunda CGE-DER üyesi Yavuz’a vakit ayırıp değerli bilgileri öğrenciler ile paylaştığı için teşekkür belgesi takdim edildi ve öğrencilerin soruları cevaplandı.

cge der söyleşi foto 2.jpg

cge-der söyleşi foto.jpg

 

 

Eklenme tarihi :2.06.2023 11:24:18
Son güncelleme : 2.06.2023 11:25:55