Kazakistan’dan gelen stajyerler için oryantasyon programı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden bursiyerlere yönelik oryantasyon programı ve hoş geldin yemeği düzenlendi.

Bolaşak Uluslararası Bursu ile staj için Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden bursiyerlere yönelik olarak Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda, 13 Ekim 2023 Cuma günü bir oryantasyon programı ve hoş geldin yemeği düzenlendi. Akdeniz Restoran’da düzenlenen programa Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, Öğr. Gör. Emel Kahraman, Bolaşak Programı kapsamında gelen stajyerler katıldı. Programda 2023-2024 Akademik yılı güz döneminde stajları başlayan bursiyerlere Akdeniz Üniversitesi ile ilgili genel tanıtım yapıldı.

ULUSLARARASI ALANDA TANINIRLILIK ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan “Bolaşak Programı (Bolaşak Uluslararası Bursu), Kazakistan tarafından burstan yararlananların Kazakistan'a dönmeleri koşuluyla tüm masrafları ödenerek yurtdışında eğitim görmeleri için verilen bir burs olduğunu belirterek 1993 yılından bu yana, 15.000'den fazla kişiye burs verildiğini söyledi. Prof. Dr. İrfan Turhan burstan lisansüstü programlara kayıtlı Kazak öğrencilerin yanı sıra farklı alanlarda çalışan kişilerde bu burstan yararlanabildiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesinin uluslararası alanda tanınırlığını artırarak daha fazla sayıda misafir araştırmacıyı üniversitede ağırlamak amacıyla tanıtım çalışmalarına önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Turhan, “Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak yaklaşık iki yıldır Uluslararası Burs imkânlarının tanıtımı gerek bilgilendirme toplantıları vasıtası ile gerekse web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız ile yapmaktayız. Bu kapsamda bulunduğu coğrafyanın en prestijli burs programlarından biri olan Bolaşak Bursu ile daha fazla sayıda Bolaşak Bursiyerinin Üniversitemizi tercih etmesi yönünde çalışmalar yürütmekte, Kazakistan'daki yetkililerle temas kurarak programlarımızın tanıtımını yapmakta, tarafımıza ulaşan adayları ilgili akademik birimize yönlendirmekteyiz.” dedi.

EN FAZLA TALEP AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NE

Uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ne olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Prof. Dr. Turhan, “Tüm bu çalışmalarımız neticesinde ne mutlu ki yararlanıcılardan Türkiye'deki bir eğitim kurumunu seçen bursiyerlerin en fazla talep ettiği Türk Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi olmuştur. Bu tarz eğitim iş birlikleri kardeş iki ülke ilişkilerinin daha da kenetlenmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda 2023-2024 Akdemik yılı güz döneminde stajları başlayan Bursiyerlerimizle Hoş geldin Yemeği ve Oryantasyon Programında bir araya geldik. Kazakistan uyruklu stajyerlerimizin görüşlerini dinledik taleplerini aldık. Burada olmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden bursiyerlerimize bir kez daha Türkiye’mize ve Akdeniz Üniversitemize hoş geldiniz demek istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Eklenme tarihi :18.10.2023 11:08:34
Son güncelleme : 18.10.2023 11:08:59